Mr.K.A.T.
17.08.2019 02:41:35
401774

Maria Nordinin verkkokurssi "..helpotusta..astmaan.." Tukes: onko ne hoito-ohjeita?

Olen viime aikoina alkanut twitter-tirkistellä (en itse ole) julkkis-ihmisiä. Törmäsin Maria Nordin-verkkokurssikohuun apul prof. Panu Raatikaisen twitterin[2] kautta. Nähdäkseni PR sortuu muuntelemaan kieltä vai sortuuko? Helpotus <> parannus, vai? Jos minä annan helpotusta läheisen nivelille Panadol-kipulääkkeellä niin onko se varsinaista lääkäriammattilaisen hoitoa puhumattakaan että parantaisin niveliä?

Paha tikki Nordinilta on kyllä listata sairaudet joihin antaa helpotusta. Tätä kirjoitettaessa ajattelin vielä että mieltä piristävä höpöttäjä, ystävä jne, on melko viaton "hoitaja". Mutta psykologi ja psykiatri ovat suojattuja nimikkeitä.

Iltalehdessä[1] Maria Nordin itse puolustautuu Tukesin vaatimuksien paineen alla. Ympäripyöreästi, ei osaa syvemmin puolustautua.

Ajatuspaja Liberan pampuista Tere Sammallahti syyttää[3] some-maailmaa ammattiaan harjoittavan Nordinin joukkolynkkauksesta ja maalittamisesta, elinkeinon tuhoamisesta. Äänikirjoja tuottava BookBeat taipui painostuksesta katkaisemaan yhteistyösopimuksen Nordinin kanssa.

Ajatuksiini vaikuttanee myös hyllyssämme jo vuosikymmeniä olleet ravinto-melkeinpä-humbuugikirjat joita sai myydä vapaasti vaikka sairauksia listattiin, vihjattiin, hoitavan hivenaineilla jne.

Ref.
[1] https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/c6c07a3c-fb99-489d-9a1e-d0c61367fb1c
Tukes vaatii selvityksen Maria Nordinin verkkokurssista - antoiko turhaa toivoa paranemisesta? ”Tämä on väärinkäsitys

[2] https://twitter.com/panuraatikainen/status/1162355502694768641
MN enemmän tai vähemmän lupailee mielenhallinnan verkkokurssinsa tuovan parannusta mm. astmaan ja Parkinsonin tautiin.
vs kuvakaappaus jossa Nordin:"helpotusta muun muassa näihin oireisiin".."parkinson.."astma".

[3] http://teresammallahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278051-tapaus-nordin-kuka-haluaa-suomeen-joukkolynkkauskulttuurin
Tapaus Nordin - Kuka haluaa Suomeen joukkolynkkauskulttuurin?
5.7.2019


Muokannut: Mr.K.A.T., 8/17/2019 2:46:01 AM
Mr.K.A.T.
17.08.2019 03:04:13
401775

Maria Nordin itte (taustoja)

Hänessä oli jotain tuttua. Vasta nyt aloin tajuta ja googlailla, että
- Maria on näyttelijä muusikko Reino Nordinin puoliso
- Maria Nordin on arkkitehti ja bloggaaja (ja some-persoona?)
- PS:n lehti Suomen Uutiset puolustaa Mariaa koska transaktivistit nosti melua Mariasta.
Miksi?


Ivan Puopolon kolumni: Maria Nordinin elinkeino yritettiin tuhota somepäivityksen takia – paniikin sijaan kohut tarjoavat mahdollisuuden myös sananvapauden puolustamiseen
Bloggaaja Maria Nordin julkaisi Pride-viikolla Instagramissa päivityksen, jossa tyylilleen uskollisesti höpisi jotain tietoisuudesta, sielusta ja siitä, kuinka ihminen ei tarvitse lääkitystä. Hän antoi ymmärtää, että transihmisten väärän sukupuolen kokemuksesta pääsisi eroon, kunhan vain "löytäisi valon". Transaktivistit raivostuivat ja seurasi vastenmielinen ihmisajojahti, Ivan Puopolo kirjoittaa kolumnissaan.

- MTV Ivan Puopolon kolumni 13.7.2019

Valitettavasti "ihminen ei tarvitse lääkitystä" sopii huonosti yhteen Skeptikon kolumnistin puolustuksen "Olen lukenut Nordinin päivityksen ainakin kymmenen kertaa enkä saa kaivettua sieltä väkivaltaa" kanssa jahka Tukes käy kimppuun. Ja Puopolo puolustaa Marian elinkeinoa. Voi voi.


Muokannut: Mr.K.A.T., 8/17/2019 3:04:54 AM
Teppolainen
17.08.2019 12:49:42
401776

Myös skeptikkojen wikitietosanakirjassa kyseenalaistetaan transmedikalismia

https://rationalwiki.org/wiki/Transmedicalism

Olivatko Maria Nordinin kimppuun hyökänneet henkilöt transmedikalisteja?

Varmasti on henkilöitä, joille hormonihoidot ovat tärkeitä, mutta ei niitä tarvitse tuputtaa väkisin kaikille jotka vähänkin kokevat ristiriitaa oman sukupuolisen identiteettinsä suhteen, kyseenalaistamalla niiden kokemuksen aitoutta, jotka eivät ole tarvinneet tällaisia hormonihoitoja.

Fantaattinen lähestymistapa viittaa transmedikalismiin. Vakavasti sairaat ovat yleensäkin heikommassa asemassa olevia, heidän sukupuolisesta asemastaan riippumatta. Jos Maria Nordin on kyseenalaistanut lääketieteellisiä faktoja, ei hän ole valikoinut heikommassa asemassa olevia kohteekseen vasta siinä vaiheessa kun on alkanut puhua transsukupuolisista, vaan jo siinä vaiheessa kun hän on alkanut puhua vakavista sairauksista ja niiden hoidoista humpuukimenetelmin. Tästä ei tietenkään saada mitään raivoreaktiota, koska humpuukimenetelmiin uskominen on varsin yleistä ja useimmiten niistä puhuminen on jokseenkin vaaratonta.


Muokannut: Teppolainen, 8/17/2019 12:50:01 PM