B.Borg
09.12.2022 14:49:52
409810

Ufologia tänään-ristiriitaista tiedottamista-hämmästelyä

Ufologia tänään- ristiriitaista tiedoittamista-hämmästelyä.

Vuonna 2021 päätettiin USA:n kongressissa että tulevaisuudessa USA:n tiedusteluviranomaiset toimittavat kongressille kerran vuodessa raportin jossa kerrotaan saaduista uforaporteista ja niiden tutkimustuloksista.
Ensimmäisessä raportissa vuonna 2021 kerrottiin että viranomaiset olivat tutkineet 144 raporttia ja näistä pystyttiin selittämään 1.
Seuraava raportti kerrottiin ilmestyvän 31.10.2022 ja että siitä annettaisiin yksi kongressille ja yleisölle suppeampi versio,
Tuo mainittu päivämäärä tuli ja meni mutta ei ainakaan yleisölle tarkoitettua versiota ole näkynyt.
Virallisesti ei ole myöskään kerrottu että kongressin kappaletta olisi annettu, vaikkakin julkisuuteen on eri lehtien mukaan vuotanut tieto siitä että kongressi kyllä on saanut oman versionsa.
1.New York Times kertoo raportista 28.10.2022 että “Many Military U.F.O. Reports Are Just Foreign Spying on Airborne Trash”.
Tuossa otsikossa on sana “Many” (monet,monta) tärkeä.
2.”Daily Mail” julkaisee jutun 30.10.2022 ja poiketen muista lähteistä niin Daily Mail antaa myös tarkkoja numerotietoja,eli että raportti on 22-sivuinen ja että on tutkittu 366 raporttia joista yli 150 jää selvittämättä.
3.”Live Science ” raportoi myös,viitaten NYTin juttuun, tutkimuksesta 3.11.2022 ja kertoo että tutkimuksessa on selvinnyt että kohde joka näkyy n.s.”Gofast”-filnissä itse asiassa kulkee vain nopeudella 48 km/h.
4. Ruotsin ”Aftonbladet” kertoo tutkimuksesta 6.11.2022 ja julkaisee jutun otsikolla ”USA:Inte ufon-det är kinesiska drönare”(Eivät ole ufoja-vaan kiinalaisia droneja). Aftonbladet kertoo myös siitä että Gofast- filmin kohde liikkuu vain nopeudella 48 km/h.
Aftonbladet lopettaa kuitenkin juttunsa sanoilla :Kaikkia tapauksia ei voitu selittää.
5.Myös Helsingin Sanomat kertoo tutkimuksesta 6.11.2022 ja kirjoittaa m.m.: ” valtaosan tämän vuoden raportissa julkistettavista havainnoista on arvioitu johtuneen esimerkiksi vieraan vallan tiedustelutoiminnasta tai ilmassa olevista muista ihmisen aiheuttamista häiriöistä, kuten sääilmapalloista. Osassa tapauksissa kyse saattaa olla myös miehittämättömistä lennokeista.”

Kun ”alkuperäinen ” lähde.eli tässä tapauksessa näyttää olevan New York Times niin on mielenkiintoista vähän katsoa miten eri lehdet raportoivat asiasta:
-Ainoa lehti joka antaa tarkkoja lukuja on Daily Mail joka kertoo että 366 tapausta tutkittiin joista yli 150 jäi selvittämättä.
-Ruotsalainen Aftonbladetin suuri otsikko huutaa ”USA:Inte ufon-det är kinesiska drönare”.Vaikka ihan lopussa kerrotaan ettei kaikkia tapauksia ole selvitetty niin lukija saa kyllä sen kuvan jutusta että kaikki on selvitetty.
-Alkuperäisen lähteen New York Timesin otsikossa käytetty sana ”Many” (monet,monta) voi itse asiassa tarkoittaa mitä vaan,kuten vaikkapa 15 havaintoa.Missään nimessä se ei ole sama kuin ”kaikki” tai edes ”suurin osa”.
Riippuen siitä mitä lehteä lukija on lukenut niin hänelle jää ristiriitaisia käsityksiä siitä kuinka paljon on tutkittu ja mihin tulokseen on tultu.
Hämmästystä aiheuttaa se puuttuva yleisölle tarkoitettu versio raportista jota ei ole julkaistu.
Missä se viipyy?
Hämmästystä aiheuttaa mielestäni myös tuo tieto että ”Gofastin” kohde liikkui vain nopeudella 48 km/h. Asiassa on hyvä muistaa että esim.laivaston hävittäjien ja muiden kohteiden liikkeitä seurataan tarkasti myös laivojen tutkilla.