Yleisöluennossa: Paha voi ja eläinkarppaus tappaa nopeammin

Se epäilijä, 2/4/2014 5:30:46 PM, 376234

Siis jopa Pietiläisen mukaan karppaus laskee kuolemia, jos se toteutetaan kasvirasvoilla?!

Miksi sitten Fågelholm ja Schwab niputtavat sen vain karppaukseksi???

"Pitkäaikaiset tutkimukset viittaavat siihen, että vähähiilihydraattinen ruokavalio
todennäköisemmin heikentää terveyttä kuin parantaa sitä. Niinpä tällaista
ruokavaliota ei ole nostettu pitkän aikavälin terveyden edistämisen kannalta
suositeltavaksi vaihtoehdoksi."

Tämä on siis ihan puppua. Tässä ei ole määritelty mitenkään mitä tarkoitetaan. Mitkä pitkäaikaiset tutkimukset? Jos niitä kerran ei ole, siitähän vhh:ta on juuri arvosteltu. Osoittaisi edes yhden.

Mikä ihme on rasvakarppaus? Kaikki karppaus on rasvakarppausta. Rasvan laatua sekä määrää voi sitten vaihdella. Normaalisti missä tahansa karppauksessa syödään KAIKKIA rasvoja, ei vain eläinrasvoja. Tämän täytyy "asiantunntijankin" tietää. Miksi sitten he eivät tiedä?

Karppauksessa on hyvinkin tarkasti mmäritelty mitä syödään ja miten paljon. Sen sijaan arvostelijat eivät ikinä koskaan määrittele mitään!

Pienessä kyselyssä karppifoorumilla oli vastattu 127 kertaa ja 58% vastasi syövänsä enimmäkseen eläinrasvaa ja 42% ilmoitti, että molempia menee. Siis tuo 58% söi myös kasvirasvaa, mutta enemmän eläinrasvaa kuin kasirasvaa. Kuitenkin 42% söi yhtä paljon molempia tai jopa enemmän kasvirasvaa, sitä ei kysytty erikseen.
http://vahahiilihydraattinen-ruokavalio-vhh.blogspot.fi/2013/03/minkalaista-rasvaa-suomalaiset.html

Kolesteroli nousee hiirillä, kun niitä syötetään pääosin tyydyttyneellä rasvalla. Selvä? Siis tyydyttynyt rasva aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja. Mutta mitä muuta nuo hiiret söivät? se loppu oli puhdasta SOKERIA. Lisätty sokeri aiheuttaa tutkimuksen mukaan sydän- ja verisuonisairauksia jo, jos juo pullollisen sokeroitua virvoitusjuomaa joka päivä. Siis pienen pullon.

Voi siis olla niin tai näin, mutta kuinka vahva näyttö mielestäsi tieteellisesti ajateltuna on em. rasvatutkimuksessa?

Vielä kysyn kuinka pitkäaikaisia tutkimuksia kaivataan ja kuinka monta?

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa055317
http://bjsm.bmj.com/content/early/2008/06/03/bjsm.2007.044966.abstract
http://yle.fi/uutiset/tutkimus_valimeren_ruokavalio_vahentaa_sydanongelmien_riskia/6512947


Voi vain kysyä miksi ihmeessä Ruotsissa päädyttiin aivan päinvastaisiin tuloksiin metatutkimuksessa? VHH on siis terveellinen ruokavalio diabeetikoille. Välimeren ruokavalio on osoitettu terveelliseksi, terveellisemmäksi kuin suositeltu vähärasvainen ruokavalio. Miksi sitä ei suositella? Siinäkin syödään rasvaa melko paljon, pääosin oliiviöljyä. Kannattaa seurata Harvardin tutkijoiden kirjoituksia.

Näyttö alkaa olla jo niin selvää, että Schwab ja Fågelholm nolaavat vain itsensä. Mutta kuten yllä Cocis jo totesi, Schwab on nolannut itensä jo niin monta kertaa ja niin perusteellisesti... Asiantuntija! PAH! Viimeksi hän julisti, että karppaajat suosivat sokereita viljojen kustannuksella! Miten voi ihminen olla korkeakoulutettu ja noin tyhmä? Kyseessä ei ole mielipide, vaan asiavirhe. Karkea virhe.

Näillä "asiantuntijoilla" on joku mustamaalaamis-tiedotussota meneillään. Käsky on kai käynyt todella korkealta taholta eikä ura etene, jos ei myötäile. Ei tätä enää muuten voi ymmärtää.

On aivan varmaa, että moni karppaaja kuolee vielä sydän- ja verisuonitauteihinkin. Tosin he kuolevat niihin 20-30 vuotta myöhemmin kuin ilman vhh-ruokavaliota. Paljon selvemmin tämä kuolleisuus näkyy diabeetikoiden kohdalla. Veren sokeriarvot laskevat ja tasaantuvat useilla jo kahden viikon ruokavalion jälkeen. Lääkkeistä pääsee moni kokonaan eroon! Tämä ei ole enää mitään yksittäistapauksien selostamista. Asiasta on monia tutkimuksia. Virallisterveellinen vähärasvainen vaikka kuinka hyvin noudatettuna ei pääse samaan. Siis tutkitusti. Eikä kukaan väitä, että yksi ja täsmälleen sama ruokavalio sopisi aivan kaikille.

Tulevaisuudessa voimme ehkä testata geenimme ja mitata arvomme ja todeta mitä ruoka-ainetta emme siedä ja mitä siedämme ja mille perustamme ruokavaliomme. Suomalaisista joillakin on korkea kolesteroli geeneissä, mutta toisilla se ei nouse, vaikka söisimme rasvaa mättämällä. Samoin maitoa toiset sietävät, toiset sietävät viljoja ja muut taas ei. Kolmannes suomalaisista kantaa geeniä, jonka takia emme oikein siedä viljoja. Silti jokaiselle niitä tuputetaan ja se johtaa moniin ongelmiin, mm. ylipainoon, mutta myös reumaa muistuttaviin kipuihin. Myös suolistosairaat hyötyvät viljojen poisjätöstä. Katsopa tänään tulleita uutisia siitä, mitkä lääkkeet ovat myydyimmät! Siis rahallisesti, ei määrällisesti. Siellä on ensimmäisenä biologiset reumalääkkeet, joita käyttävät muutkin autoimmuunitauteja sairastavat kuten juurikin suolistosairaat. Nämä kalliit lääkkeet tulevat siis yhteiskunnan maksettaviksi ja sairaudet ovat kroonisia.

Minä en tule saamaan mitään mielihyvää siitä, että voin joskus huutaa OLIN OIKEASSA! Harmittaa vain, että niin moni ehtii kuolla, mennä huonompaan kuntoon tai yleensä sairastua vain tietämättömyyden takia. Enkä väitä, että tiedämme karppauksesta jo kaiken, en toki. Lisää tutkimuksia kaivataan, siinä Fågeli on tavallaan oikeassa.


HS vieraskynässä : Vähähiilihydraattista ruokavaliota ei voi suositella - koska heikentänee terveyttä   [ 376181 , Mr.K.A.T. , 01.02.2014 22:46:31 ]
    HS vieraskynässä : Vähähiilihydraattista ruokavaliota ei voi suositella - koska heikentänee terveyttä   [ 376189 , Cokis , 02.02.2014 13:00:43 ]
        Voi pois - HS vieraskynässä   [ 376190 , Mr.K.A.T. , 02.02.2014 14:37:55 ]
        "Tiede"-foorumi- re HS vieraskynässä   [ 376191 , Mr.K.A.T. , 02.02.2014 14:41:43 ]
        Yleisöluennossa: Paha voi ja eläinkarppaus tappaa nopeammin   [ 376196 , Mr.K.A.T. , 03.02.2014 00:30:14 ]
            Yleisöluennossa: Paha voi ja eläinkarppaus tappaa nopeammin   [ 376234 , Se epäilijä , 04.02.2014 17:30:46 ]
                Yleisöluennossa: Paha voi ja eläinkarppaus tappaa nopeammin   [ 376362 , Se epäilijä , 07.02.2014 16:01:53 ]