Vihreä lanka: "Suuri antioksidanttihuijaus? Pelastus ei löydy pilleristä"

Mr.K.A.T., 1/23/2017 10:55:44 PM, 391352

Hiukan yllättävästi Vihreän puolueen lehti repäisee:

"Suuri antioksidanttihuijaus? Pelastus ei löydy pilleristä
21.1.2017 5.25
VESA SISÄTTÖ

...
Markkinoijat ovat ovelia: tuotteessa saattaa olla useita aineita, joita saa markkinoida terveysväittämillä ja sitten täkynä sellaisia, joita ei saa, mutta joiden tutkimatonta tehoa netin terveyshuuhaa-sivustot toitottavat.
...
Ravintolisävalmisteiden markkinoijien ja heitä myötäilevän median antaman antioksidanttikuvan ja tieteellisen tiedon välille on kuitenkin revennyt 1990-luvun jälkeen iso kuilu.

Viimeistään tällä vuosikymmenellä on alkanut vahvistua kokonaiskuva, jonka perusteella antioksidantit eivät ole mikään ihmelääke. Antioksidanttien toiminta kehossa on mutkikasta ja jopa pelätyillä vapailla radikaaleilla on hyödyllisiä tehtäviä. Keho valmistaa vapaita radikaaleja itse osana puolustusjärjestelmäänsä.

Tutkijoilla alkaa olla selvä näkemys siitä, että pilleripurkista ei kenenkään terveen ihmisen tarvitse antioksidanttejaan saada. Antioksidanttipillerit ovat siis tarpeettomia."
-[1]


Jutun viereisessä tietolaatikossa on linkkejä kuten Sci Am:n juttuun[2] jonka mukaan antioksidanttilisät mahdollisesti pahentavat, levittävät syöpää. Mitäs niitä onkaan? Kovasti mainostettu Vitaepro, TriTolosen tuotteet,...
Oijoi, nyt minäkin repäisin.. ;)


[1] Vihreä lanka 21.1.2017: Suuri antioksidanttihuijaus? Pelastus ei...
[2] https://www.scientificamerican.com/article/antioxidants-may-make-cancer-worse/