Petteri Orpo on ideologinen rasisti

Risto Koivula, 8/18/2019 11:01:58 PM, 401777

Asiaan kiinnittää huomion ansioitunut hölynpölyjen vastustaja Lauri Gröhn Usarin blogissaan. Todisteet ovat kiistattomat: ideologialtaan rasisti on henkilö joka selittää muita ilmiöitä kuten yhteiskuntaa "rotuteorioilla". Itse ŕodulla´on rasistille myös muu merkitys kuin maataloustieteiden ´keinotekoisesti ylläpidetty populaatio´ (= keskinäisen lisääntymismahdollisuuden omaava lajin yksilöiden joukko), lajike.

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/279470-rasismi-2

FAKTANTARKASTUS 2

Media julkaisee päivittäin höpöä, nettikeskusteluista puhumattakaan.

Rasismi 2

13.8.2019 15:44 Lauri GröhnPetteri Orpo tunnustaa juristina aksiomaattisen ihmisarvon, toisin kuin esimerkiksi Jussi Halla-aho, mutta se tarkoittaa enemmänkin että ei ole fasisti kuin, että ei voisi olla rasisti. Orpo todistaa, että voi olla rasisti eli selittää yhteiskuntaa "rotuteorioilla" siitä huolimatta.


Toisessa kirjoituksessa Gröhn käsittelee rasismin määritelmiä. Voidaan puhua poliittisesta rasismista polittisten päämäärien (arvojen) tasolla - tai ideologisesta rasismista (luonnon)laki- ja faktaoletusten tasolla.

Wikipedian ”vanha” ja ”uusi rasismi” ovat tasan samaa:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/278965-rasismi

Rasismi 1

31.7.2019 08:34 Lauri Gröhn” Vanha käsitys:

Racism is the belief in the superiority of one race over another. Wiki

Uudempi:

Yksi rasismin muoto on rasismi ilmapiirinä, käytäntöinä ja olosuhteina, joilla tarkoitetaan yhteyskunnan rakenteista ja toimintatavoista johtuvaa eriarvoisuutta etnisten ryhmien välillä. wiki ”

RK: Näissä ei ole asiallista eroa, vaan ero on siinä, että ensimmäinen on sanottu avoimesti eli eksplisiittisesti ja jälkimmäinen on sanottu sisäänrakennetusti eli implisiittisesti.

Jälkimmäinen on kierompaa ja vaikeammin kritisoitavissa, vaikeammin todistettavissa todeksi tai epätodeksi.

Otetaan esimerkiksi seuraava rasistinen väite:

”Ruotsalaiset ovat synnynnäisesti ja perinnöllisesti viisaampia kuin suomalaiset.”

Oletetaan sitten että meillä on yhteiskunta, jossa on ruotsalaisia ja suomalaisia.

Nyt jos tuo yhteiskunta vaatii kaikenlaisia korkeatasoisia älyllisiäponnistuksia – tarpeellisia tai vaikka turhia, mutta kansalaisen asemaan vaikuttavia – niin tämän voidaan katstoa myös ”suosivan etnisesti ruotsalaisia” sillä ja vain sillä perusteella, että ”vanhanmallinen” rasistinen väite olisi mielekäs ja totta…

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255346-ylen-jankuttama-geenirasismi-on-huijausta

Muokannut: Risto Koivula, 8/22/2019 7:46:29 AM