Salaliittoteoriat ovat nyt virallisesti päässeet Yhdysvaltain Venäjä-ajojahdin ytimeen

Teppolainen, 2/20/2020 9:08:15 PM, 402706

Yhdysvalloissa salaliittoteoreetikko-toimittaja Alex Jonesin entinen avustaja, ja presidentti Donald Trumpin pitkäaikainen neuvonantaja ja liittolainen Roger Stone on tuomittu yli kolmen vuoden vankeuteen.
https://yle.fi/uutiset/3-11218212

"Tuomari Amy Berman Jacksonin mukaan Stonen rikokset olivat niin vakavia, että hänen pitää kärsiä huomattava aika kaltereiden takana."

Taustajutusta tarkistin, mitkä nämä väitetyt vakavat rikokset Ylen mukaan olivat. Venäjä on epäilemättä avustanut asiassa tutkivaa journalismia ja laittomasti hakkeroimalla vuotanut kiusallisia tietoja, jonka johdosta lehdistönvapautta säännöllisesti halveksiva ja journalistien lähdesuojaa rikkova Yhdysvallat on sitten yrittänyt saada paitsi Venäjää niin myös tapaukseen sekaantuneita kampanja-avustajia ja tutkivia journalisteja vastuuseen (tosin Trump on lehdistönvapautta kunnioittaen luvannut käyttää armahdusoikeuttaan).

Syytteen konkretiaan Yle pääsee toteamalla: "Syyttäjien mukaan Stone yritti myös pelotella yhtä juttunsa todistajaa sekä tuomari Jacksonia."

Tarkistin faktat ja väitetty "uhkaus" näyttäisi olevan jonkun Stonen avustajan Stonen instagramiin postaama kuva, jossa on käytetty kuvituskuvana tuomarin virallista edustuskuvaa. Ilmeisesti tekijänoikeussyistä kuvan koko muu konteksti on poistettu tuomarin kasvoja lukuun ottamatta ja tuomarin kasvojen taustaksi on sen sijaan valikoitunut kuva jostain paperidokumentista, jossa sattui olemaan mukana kelttiläinen risti. Tämän kelttiläisen ristin joku on sitten jotenkin onnistunut tulkitsemaan ampuma-aseen kuvaksi, ja sen johdosta Stone oli vieläpä saman tien poistanut kuvan instagramista, jotta virheelliset huhut "uhkauksesta" eivät jatkaisi leviämistään eikä ainakaan häntä voitaisi syyttää asiasta. Kyseessä oli siis kuvituskuva instagramissa julkaistuun tekstiin, jossa Stone pyysi tukijoiltaan apua "syvän valtion orkesteroimaan" oikeuskäsittelyyn.
https://www.dailykos.com/stories/2019/2/18/1835742/-Roger-Stone-Appears-To-Threaten-Judge

Toinen Ylen nostamista syytekohdista oli seuraavanlainen väitetty valehtelu: "Stone väitti edustajainhuoneen komitealle, että oli päässyt yhteyksiin Wikileaksin kanssa ystävänsä Randy Credicon kautta, joka oli haastatellut Wikileaksin Assangea radio-ohjelmassaan. Stonen oikea kontakti Wikileaksiin oli kuitenkin oikeistolainen kirjailija ja salaliittoteoreetikko Jerome Corsi, joka tunnetaan erityisesti presidentti Barack Obaman synnyintodistuksen kyseenalaistamisesta."

Eli Yhdysvalloissa on rikos "vähätellä" tunnetun salaliittoteoreetikon merkitystä kontaktin saamisessa Assangeen. Alex Jonesiakin avustaneen Roger Stonen yhteys Jerome Corsiin tuskin on milloinkaan ollut mikään salaisuus (syyttäjien mukaan vähättelyn taustalla oli pyrkimys suojella Corsia, jota ei ole koskaan kuitenkaan syytetty mistään asiaan liittyen vaikka hän kyllä todistettavasti valehteli omista yhteyksistään wikileaksiin - mistä Stone ei tietenkään voinut olla vastuussa, eikä Corsin valehtelu omasta roolistaan todista Stonen olleen mukana juonessa). Stonen puolustuskin näyttäisi vedonneen tähän ja todenneen ettei hän pitänyt keskustelujaan salaliittoteoreetikon kanssa relevantteina asian kannalta, koska ne olivat pitkälti juuri sitä itseään eli salaliittoteorioita. Hän halusi keskittyä ennemminkin Venäjä-yhteyden kannalta tunnettuihin faktoihin ja siinä suhteessa Randy Credico oli hänen mukaansa oleellisin. Syyttäjä (ja nyt tuomari) oli kuitenkin eri mieltä, että salaliittoteoriat kuuluvat (kovin kuvaavasti) tämän tutkinnan ytimeen ja niiden värittämästä yhteydenpidosta Wikileaksiin olisi pitänyt kertoa avoimemmin.

Muokannut: Teppolainen, 2/20/2020 9:18:54 PM


Salaliittoteoriat ovat nyt virallisesti päässeet Yhdysvaltain Venäjä-ajojahdin ytimeen   [ 402706 , Teppolainen , 20.02.2020 21:08:15 ]
    Sillä välin paljastukset valtaeliitin lapsiseksiringistä kytkeytyvät jo Suomeenkin   [ 402710 , Teppolainen , 21.02.2020 20:17:47 ]