Antroposofinen lääketiede

sherlocker, 3/15/2020 7:02:12 PM, 402851

Lainaus: Teppolainen, 27.02.2020 14:28:25, 402723
Suomenkielinen wikipedia leimaa antroposofisen lääketieteen "uskomuslääkinnän muodoksi" ja että ne ovat "näyttöön perustumattomia" näennäistieteen muotoja.

Tätä Wikipedia perustelee mm näin: "Monet antroposofiset valmisteet ovat homeopaattisia eli eivät sisällä lainkaan vaikuttavaa ainetta eikä niillä ole merkitystä sairauden hoidossa. Ne ovat usein vaarattomia paitsi käytettäessä vaikuttavan hoidon sijasta".

https://fi.wikipedia.org/wiki/Antroposofinen_l%C3%A4%C3%A4kint%C3%A4

Antroposofiseen lääketieteen hoitomuotoja ovat mm. eurytmia, hieronnat ja lääkinnälliset valmisteet. Näistä löytyy runsaasti tutkimusta, esimerkiksi viime vuodelta Antroposofisen lääketieteen lääkäriyhdistys on luetellut 15 tutkimusta, joista osa on julkaistu laajaa arvostusta omaavissa tieteellisissä julkaisuissa: http://www.antroposofinenlaaketiede.fi/Tutkimus/julkaisut.html

Esimerkiksi Frontiers in Physiologyn impaktifaktori on noin 3.4, missä monesti 3 rajan ylittämistä pidetään merkkinä hyvälaatuisesta julkaisusta. Myös European Journal of Applied Physiology ylittää tämän rajan.

Onko antroposofinen lääkintä todellakin pelkkää huuhaata?


Otsikossa käytät sanaa antroposifen lääketiede. Annatko linkkejä asian tarkempaan tarkasteluun,

Viimeisessä viestisi lauseessa taas puhut antroposofisesta lääkinnästä ja kysyt että onko se huuhaata, et sitten taas käytäkään sanaa antroposifen lääketiede, kuten otsikossa käytät..

Missä näitä antroposofisen (ihmisviisauden?) lääketieteen lääkäreitä, tai miksi heitä kutsuttekaan, voi tavata noin niinkuin keskitetysti, varata aikoja?

Olisi paljon kysymyksiä ohi ns. perinteisen lääketieteen.

Yksi kysymys olisi kun maksan albumiiniproteiinit kuljettavat esim. rasvoja, niin miten lääkinnälliset atorvastatiinit vaikuttavat albumiinien virtaavuuteen? Luultavasti lisäävät juuri niiden proteiinien kuljetustehokkuutta. Jos ne siis lisäävät albumiinien virtausta, niin eivätkö albumiiniarvot sinänsä samalla alennu, kun niitä virtaa kusen mukana pois. Tällöin maksan albumiiniarvot voivat aleta jopa hieman alle viitearvon, vaikka maksan toiminta on hyvä, viitearvojen sisällä, muilla maksan toiminna mittareilla kuten ALAT ja P-Gt.

Mikä antroposofisen lääketieteen selitys on sille, että jonkun normaalipainoisen ihmisen triglyseridiarvot ovat jatkuvasti koholla 3-6, samalla kun hän syö atorvastatiineja (ilman tunnistettavia sivuvaikutuksia) ja kokonaiskolesteroli on välillä jopa alle 4 ja LDL 1.2 ja toisaalta myös haima-arvot ovat hyvät, vaikka korkeiden triglyseridiarvojen pitäisi aiheuttaa haimatulehduksen riskiä?

Mistä antroposofisen lääketieteen mukaan on kysymys?

Muokannut: sherlocker, 3/15/2020 8:43:16 PM


Antroposofinen lääketiede   [ 402723 , Teppolainen , 27.02.2020 14:28:25 ]
    Antroposofinen lääketiede   [ 402851 , sherlocker , 15.03.2020 19:02:12 ]