Sydänliiton suositukset

Se epäilijä, 10/23/2015 12:54:46 PM, 386362

Lainaus: Jussi, 16.10.2015 21:56:35, 386225
Lainaus: Se epäilijä, 09.10.2015 16:01:45, 386137
Sydänliitto julkaisi syädnterveyttä edistävät uudet ruokavaliosuositukset. Eipä niissä käytännössä ole juuri eroa aiempiin.


Kannattaa muista että näillä linjoilla Suomen sydänsairauksien määrä on laskenut radikaalisti. Eli oikeilla jäljillä ollaan.


Lainaus
Tämä on melkoinen määärä viljaa ja on ihan sama missä muodossa se nautitaan. Kuitu vähän hidastaa hiilihydraatin imeytymistä, mutta ei tuntuvasti. Vilja nostaa siis veren sokerin melkoisen nopeasti ja korkealle. Tämän voi jokainen D2-potilas mitata itsekin. Meille terveille se ei tietysti nosta mitään, koska keho on jo laittanut insuliinintuotannon käyntiin. Mutta emme myöskään tiedä miksi se keho sitten väsyy eikä enää tuotakaan riittävästi insuliinia. Liika kehossa vaikuttava insuliini on tuhoisaa.


Vastoin yleistä uskomusta hiilihydraatit eivät ole ainut tekijä insuliinin erityksessä. Korkea proteiinipitoinen ruoka nostaa insuliinia yhtä nopeasti. Ainostaan rasvan vaikutus insuliiniin on huomattavasti heikompi.
Täysjyvä tuotteiden on huomattu suojelevan mm. suolistosyöviltä.


Lainaus
Oikeastaan siis ohjeissa mikään ei ole muuttunut. Kananmunakin on edelleen sijoitettuna sinne "harvoin" -osastoon, vaikka yleisesti on tunnustettu, että kananmunien nauttimiselle useammin viikossa ei ole mitään estettä -siis taas tutkimusten mukaan. Kananmunat kun ovat niin täyttä ravintoa kuin olla ja voi.


Tämä johtuu luultavasti siitä, että osalla ihmisistä on niin sanottu kolesteroli herkkyys. Eli tila jossa ruuan kolesteroli nostaa huomattavasti veren kolesterolia.
Muilla ihmisillä rasvahappojen suhde on huomattavasti merkittävämpi.


"Näillä linjoilla" sydänsairaudet ovat laskeneet muualla maassa kuin Pohjois-Karjalassa paljon enemmän tai ainakin saman verran kuin tuolla koealueella! Sydänsairauksien määrä on laskenut, mutta on silti merkittävä kuolemansyy. Tilastojen mukaan ainakin. Lisäksi lääkkeiden määrä ja sairastamisen määrä on edelleen korkea, vaikka jokin muu tappaisikin. Ja diabetes esiintyy yhä useammin.

"– Jos katsomme THL:n Alueellisen terveys- ja hyvinvointitutkimuksen lihavuuskarttoja, niin ne käyvät yksiin diabeteksen esiintyvyyden kanssa: Suomen lihavin väestö asuu Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa." http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/670817/Diabetes+piirtyy+Suomen+kartalle+epatasaisesti

Samaan aikaan hyvä sairaalahoito (nopeat kuljetukset) ja pallolaajennukset ovat tulleet yleisiksi ja ne ovatkin laskeneet kuolemien määrää tai ainakin siirtäneet niitä vuosilla eteenpäin.

Kyse on tietysti siitä, että vieläkin parempaan pystyisimme. Tässä ehkä ensimmäisenä olisi hyvä painonhallinta. Miten se saavutetaan? Tilastojen ja tutkimusten mukaan suomalaiset itse asiassa liikkuvat paljon! Mutta kansa kahtiajakautuu tässäkin. Lihominen on pysähtynyt aikuisilla, mutta lasten lihominen jatkuu. Toisenlaisella ruokavaliolla nälänhallinta olisi ihmisillä parempi, tästä on kyse. Nyt on nähty, että kaikille vähärasvainen ruokavalio vain toimi! He syövät liikaa, vaikka kuinka ponnistelisivat.

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0139817
Dietary Intervention for Overweight and Obese Adults: Comparison of Low-Carbohydrate and Low-Fat Diets. A Meta-Analysis

"However, LoCHO diet was associated with modest but significantly greater improvements in weight loss and predicted ASCVD risk in studies from 8 weeks to 24 months in duration. These results suggest that future evaluations of dietary guidelines should consider low carbohydrate diets as effective and safe intervention for weight management in the overweight and obese, although long-term effects require further investigation."

Tässäkin kaivataan vielä pitkäaikaisempia tutkimuksia, kuten aina. SILTI, laihdutus on osoittautunut toimivammaksi vähähiilihydraattisella eikä se uhkaa muuta terveyttä. Aika olisi tutkia jo, aikaa olisi jo ollut, mutta juurihan THL ilmoitti, että EI TARVITSE TUTKIA. Miksi ei? (Tässä samassa ketjussa aiemmin oli muistaakseni tuo THL:n uusi tutkimus, jossa tutkitaan hiilihydraatteja, mutta ei vhh-ruokavaliota, koska "ei tarvitse".)

Vähähiilihydraattisissa piireissä ja tutkijoiden keskuudessa ainakin tiedetään aivan tarkasti, että liika proteiini nostaa verensokeria aivan kuten hiilihydraatit. VAIN RASVA EI NOSTA. Siksi proteiinin saanti olisikin pidettävä siinä, missä se on nytkin ja yleisesti suositeltu. Tutkittu juttu, ei mitään epäselvää. Sekin on tutkittu, että eläinproteiini ja kasviproteiini eivät ole kehossa samanlaisia. Tarvitsemme myös eläinproteiinia pysyäksemme optimaalisen terveinä. Sen määrä kylläkin voi olla sangen pieni, emme tiedä sitä.

Mutta THL:n aikaansaama VHH:n vastustus on sekoittanut nuorten tyttöjen päät ja he ovat alkaneet totetuttaa omakeksimäänsä vähän hiilihydraatteja ja vähän rasvaa, mutta paljon proteiineja sisältävää ruokavaliotaan, jossa myös kaloreita rajoitetaan. Se on vaarallista, siitä seuraa kehon loppuunpalaminen, varsinkin kun se on yhdistetty runsaaseen liikuntaan. Kilpirauhanen ja lisämunuaiset sanovat itsensä irti. Diabeteskin kurkkii, jos pidemmän aikaa harrastaa tuollaista. Keho ei vain jaksa.

Mutta tuollaista hiilihydraatteja JA rasvaa rajoittavaa ruokavaliota luullaan terveelliseksi, koska rasva on aina se pahis. Mikään tutkimus ei tue tätä.

Täysjyvätuotteet ovat aivan varmasti parempi vaihtoehto kuin sama määrä valkoisia jauhoja. Mutta entä jos niitä verrataan kasviksiin? Vaihtamalla viljat kasviksiin ja ottamalla puuttuva energia rasvasta saadaan ehkä vielä parempi tulos suolistosyövän suhteen! Tästä ei löydy vielä tutkimustuloksia, sillä "nythän tiedetään jo kaikki", ei tarvitse siis tutkia täysjyväviljan vaikutuksia muiden ruoka-aineiden suhteen. Tiedettä?

Maailmassa on paljonkin ihmisiä, jotka eivät syö ruista ikinä. Täysjyväviljakaan ei Suomessa ole pelastanut ihmisiä diabetekselta. Täysjyvävilja ei ole mikään lopullinen vastaus.

Minun oma ehdotukseni on: lisää kasviksia, vihreitä monta kertaa päivässä, lisää rasvoja, joita nautitaan sekä eläin- että kala- ja kasvirasvoina. Rasvoja ei tulisi käsitellä ja jalostaa niin, että niiden molekyylirakenne muuttuu. Proteiinin määrä ei nykyisestä muuttuisi, mutta hiilihydraattien määrä vähenee oleellisesti, jos peruna, riisi ja vilja muutetaan pääosin porkkanoiksi, retiisiksi, kesäkurpitsoiksi, pavuiksi, tomaateiksi, kurkuksi, punajuureksi, salaatiksi... Terve ihminen voi edelleen käyttää viljoja tai perunaa, mutta silti korvata osan kasviksilla. Automaattisesti saa vähemmän kaloreita, joita sitten otetaan rasvasta, joka on täyttä ihteään, siis kaloreita runsaasti. Pieni määrä rasvaa riittää korvaamaan sen heivatun ison määrän hiilihydraattia (=samat kalorit). Hermosto tarvitsee rasvoja rakenneaineeksi.

Monia tutkimuksia sekoittaa se, että samalla, kun on vähennetty rasvaa, on annettu muutakin ruokavalioneuvontaa ja pyydetty LISÄÄMÄÄN KASVIKSIA. Näin myös Pohjois-Karjalassa. Itse uskon sen olleen erittäin hyvän neuvon, mutta se saattaa olla suurempi sydäntauteja vähentävä tekijä kuin rasva ikinä!

K1-vitamiiniahan on vihreissä kasviksissa. Suolistossa taas syntyy K1-vitamiinista K2-vitamiinia. Sitä saa myös jonkin verran käymismenetelmillä valmistetuista ruoka-aineista. Japanin perinneruoka natto sisältää K2-vitamiinia erittäin runsaasti. Myös edamjuustossa sanotaan olevan K-vitamiinia. On joitakin tutkimuksia, joissa K2-vitamiini on estänyt (yhdessä D-vitamiinin kanssa toimien) kudosten ja verisuonten kalkkeutumista ja jopa PERUUTTANUT kalkkeumia.

Jos tuo edellä oleva pitää paikkansa, niin voi vain miettiä mitä onkaan saatu aikaan kaikille Marevania syöville potilaille, jotka eivät uskalla syödä vihreitä vihanneksia hyytymien pelossa. Lisää tutkimuksia tarvitaan tässäkin. Huomatkaa, että tilan korjaamiseksi ei tarvita synteettisiä vitamiineja, vaan vain tuoretta hyvää ruokaa!

Ai niin, kananmunista vielä. Kaikessa tietysti on punnittava hyvät ja huonot puolet. Kananmunan huonoa puolta vain on liioiteltu ja nykyään on selvää, että kananmunan syönti ei ole uhka terveydelle. Sama uhka on joillakin allergikoilla, mutta aina löytyy joku, jolle jokin ei sovi. THL kertookin suositusten olevan yleisiä, ei yksilölle tehtyjä. Kananmunaa on siis jokaisen turha välttää. Tutkimusten mukaan sen sisältämä kolesteroli ei nosta veren kolesterolia. Poikkeuksia varmasti löytyy kuten aina. Mutta ei meille jaeta suosituksia myöskään suolistosairaan mukaan, jolloin söisimme taas ihan eri tavoin.

Eikä edelleenkään meitä pelasta diabetekselta tai veritulpalta yksi yksittäinen juttu, ei pilleri, ei ruoka, vaan kokonaisuus.


(Korjailin kirjoitus- ja näppisvirheitä.)

Muokannut: Se epäilijä, 10/23/2015 1:25:37 PM


Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383689 , Mr.K.A.T. , 07.04.2015 19:31:51 ]
    Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383700 , 123 , 09.04.2015 12:38:53 ]
        Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383707 , Se epäilijä , 10.04.2015 13:18:42 ]
            Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383708 , Trepidaatio , 10.04.2015 13:41:11 ]
                Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383709 , mmm , 10.04.2015 14:37:07 ]
                Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383745 , Se epäilijä , 13.04.2015 21:27:23 ]
                    Voiko sanoa vai eikö?   [ 383746 , JuhaHuuhaa , 13.04.2015 21:54:12 ]
                        Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383775 , Se epäilijä , 16.04.2015 14:56:37 ]
                            Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383776 , PeP , 16.04.2015 17:14:19 ]
                                Pohj.m. ja DASH.. - re Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383778 , Mr.K.A.T. , 16.04.2015 18:07:10 ]
                                    Pohj.m. ja DASH.. - re Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383805 , Se epäilijä , 21.04.2015 21:14:24 ]
                                        1%, yli 10 000 ja Coxin regressio jne kateissa hihuleilta - re Pohj.m. ja DASH..   [ 383815 , Mr.K.A.T. , 22.04.2015 16:26:51 ]
                                            1%, yli 10 000 ja Coxin regressio jne kateissa hihuleilta - re Pohj.m. ja DASH..   [ 383817 , Se epäilijä , 22.04.2015 17:04:55 ]
                                                Ursula ja Marina ja 5 vuotta säilyvä ruoka   [ 383833 , Mr.K.A.T. , 23.04.2015 23:57:38 ]
                                                    Ursula ja Marina ja 5 vuotta säilyvä ruoka   [ 383837 , Se epäilijä , 24.04.2015 20:31:55 ]
                                                        Ursula ja Marina ja 5 vuotta säilyvä ruoka   [ 383842 , Mr.K.A.T. , 24.04.2015 22:31:33 ]
                                                            Ursula ja Marina ja 5 vuotta säilyvä ruoka   [ 383909 , Se epäilijä , 28.04.2015 16:52:13 ]
                                                                Lisäaineet turvallisia kuten pähkinä tai maito   [ 383918 , Mr.K.A.T. , 28.04.2015 22:31:17 ]
                                    IS 27.4.2015: "Dash voitti dieettikisan" - re Pohj.m. ja DASH   [ 383898 , Mr.K.A.T. , 27.04.2015 22:04:15 ]
                                        IS 27.4.2015: "Dash voitti dieettikisan" - re Pohj.m. ja DASH   [ 383907 , Se epäilijä , 28.04.2015 16:38:30 ]
                                            IS 27.4.2015: "Dash voitti dieettikisan" - re Pohj.m. ja DASH   [ 383926 , Mr.K.A.T. , 29.04.2015 16:57:41 ]
                                                IS 27.4.2015: "Dash voitti dieettikisan" - re Pohj.m. ja DASH   [ 383952 , Se epäilijä , 07.05.2015 17:42:53 ]
                                                    IS 27.4.2015: "Dash voitti dieettikisan" - re Pohj.m. ja DASH   [ 383953 , mmm , 07.05.2015 21:33:36 ]
                                                        Keskustelua käydään   [ 384149 , Se epäilijä , 21.05.2015 12:19:04 ]
                                                            Keskustelua käydään   [ 384233 , Se epäilijä , 26.05.2015 00:06:33 ]
                                                                Keskustelua käydään   [ 385582 , Se epäilijä , 04.09.2015 14:46:41 ]
                                                                Keskustelua käydään   [ 385625 , Trepidaatio , 05.09.2015 10:02:49 ]
                                                                    Keskustelua käydään   [ 385710 , Se epäilijä , 08.09.2015 13:27:33 ]
                                                                        Keskustelua käydään   [ 385713 , Trepidaatio , 08.09.2015 15:51:50 ]
                                                                            Keskustelua käydään   [ 385754 , Se epäilijä , 10.09.2015 13:32:53 ]
                                                                                Keskustelua käydään   [ 385756 , mmm , 10.09.2015 16:39:40 ]
                                                                                    Keskustelua käydään   [ 385806 , Se epäilijä , 17.09.2015 17:00:43 ]
                                                                                Keskustelua käydään   [ 385757 , Trepidaatio , 11.09.2015 09:22:03 ]
                                                                                    Tutkimusta tehdään   [ 385760 , Otto Mäkelä , 12.09.2015 13:31:49 ]
                                                                                        Tutkimusta tehdään   [ 385790 , Se epäilijä , 16.09.2015 10:57:25 ]
                                                                                            Tutkimusta tehdään - mutta ei lueta   [ 385791 , mmm , 16.09.2015 12:41:39 ]
                                                                                                Tutkimusta tehdään - mutta ei lueta   [ 385805 , Se epäilijä , 17.09.2015 16:19:07 ]
                                                                                                    Tutkimusta tehdään - mutta ei lueta   [ 385807 , mmm , 17.09.2015 19:53:03 ]
                                                                                                        Voi herranpieksut sentään!   [ 385808 , Se epäilijä , 18.09.2015 13:04:57 ]
                                                                                                            Voi herranpieksut sentään!   [ 385809 , Se epäilijä , 18.09.2015 13:19:35 ]
                                                                                                            Voi herranpieksut sentään!   [ 385810 , mmm , 18.09.2015 13:38:06 ]
                                                                                                                Voi herranpieksut sentään!   [ 385811 , Se epäilijä , 18.09.2015 14:39:44 ]
                                                                                                                Voi herranpieksut sentään!   [ 385812 , Se epäilijä , 18.09.2015 14:42:39 ]
                                                                                                                    Entä jos syö 6000 kaloria päivässä?   [ 385813 , Se epäilijä , 18.09.2015 17:51:55 ]
                                                                                                                    Voi herranpieksut sentään!   [ 385817 , mmm , 19.09.2015 10:06:38 ]
                                                                                                                        Voi herranpieksut sentään!   [ 385825 , Se epäilijä , 21.09.2015 14:28:25 ]
                                                                                                                            Voi herranpieksut sentään!   [ 385826 , mmm , 21.09.2015 16:09:28 ]
                                                                                                                                Sveitsiläinen pankkiiriliike   [ 385836 , Se epäilijä , 22.09.2015 14:15:22 ]
                                                                                                                                    Sydänliiton suositukset   [ 386137 , Se epäilijä , 09.10.2015 16:01:45 ]
                                                                                                                                        Sydänliiton suositukset   [ 386144 , sherlocker , 09.10.2015 17:20:05 ]
                                                                                                                                        Sydänliiton suositukset   [ 386225 , Jussi , 16.10.2015 21:56:35 ]
                                                                                                                                            Sydänliiton suositukset   [ 386362 , Se epäilijä , 23.10.2015 12:54:46 ]
                                                                                                                                                Sydänliiton suositukset   [ 386366 , Jussi , 23.10.2015 15:59:16 ]
                                                                                                                                                    Sydänliiton suositukset   [ 386410 , Se epäilijä , 28.10.2015 16:38:39 ]
                                                                                                                                                        Sydänliiton suositukset   [ 386422 , Jussi , 28.10.2015 20:22:53 ]
                                                                                                                                                            Sydänliiton suositukset   [ 386540 , Se epäilijä , 02.11.2015 15:15:37 ]
                                                                                                                                                                Sydänliiton suositukset   [ 386542 , Se epäilijä , 02.11.2015 15:22:07 ]
                                                                                                                                                                Sydänliiton suositukset   [ 386555 , Jussi , 02.11.2015 17:52:01 ]
                                                                                                                                                                    Sydänliiton suositukset   [ 386560 , Se epäilijä , 02.11.2015 22:10:54 ]
                                                                                                                                                                        Sydänliiton suositukset   [ 386562 , Jussi , 02.11.2015 23:23:52 ]
                                                                                                                                                                            Sydänliiton suositukset   [ 386599 , Se epäilijä , 04.11.2015 20:37:56 ]
                                                                                                                                                                                Sydänliiton suositukset   [ 386600 , Jussi , 04.11.2015 21:37:28 ]
                                                                                                                                                                                    Sydänliiton suositukset   [ 386601 , Se epäilijä , 04.11.2015 23:19:48 ]
                                                                                                                                                                                        Sydänliiton suositukset   [ 386603 , Jussi , 05.11.2015 00:18:28 ]
                                                                                                                                                                                            Sydänliiton suositukset   [ 386607 , Se epäilijä , 05.11.2015 15:26:39 ]
                                                                                                                                                                                                Sydänliiton suositukset   [ 386611 , Jussi , 05.11.2015 17:22:08 ]
                                                                                                                                                                                                    Sydänliiton suositukset   [ 386615 , Se epäilijä , 05.11.2015 18:24:36 ]
                                                                                                                                                                                                        Sydänliiton suositukset   [ 386616 , Se epäilijä , 05.11.2015 18:28:32 ]
                                                                                                                                                                                                            THL:n suositukset   [ 386646 , Se epäilijä , 09.11.2015 10:56:38 ]
                                                                                                                                                                                                                THL:n suositukset   [ 387072 , Se epäilijä , 20.11.2015 11:24:45 ]
                                                                                                                                                                                                                    THL:n suositukset   [ 387879 , Se epäilijä , 05.01.2016 12:59:32 ]
                                                                                                                                                                                                                        THL:n suositukset   [ 388733 , Se epäilijä , 11.02.2016 22:24:28 ]
                                                                                                                                                                                                                            THL:n suositukset   [ 388828 , Se epäilijä , 26.02.2016 16:06:46 ]
                                                                                                                                                                                                                                THL:n suositukset   [ 388830 , mmm , 26.02.2016 16:50:46 ]
                                                                                                                                                                                                                                    THL:n suositukset   [ 388844 , Se epäilijä , 29.02.2016 15:23:29 ]
                                                                                                                                                                                                                                        THL:n suositukset   [ 388848 , mmm , 29.02.2016 16:14:22 ]
                                                                                                                                                                                                                                            THL:n suositukset   [ 388850 , Se epäilijä , 29.02.2016 16:28:26 ]
                                                                                                                                                                                                                                                THL:n suositukset   [ 388862 , mmm , 01.03.2016 09:18:09 ]
                                                                                                                                                                                                                                                    THL:n suositukset   [ 388870 , Se epäilijä , 01.03.2016 12:50:44 ]
                                                                                                                                                                                                                                                        Lapsellista koulukiusaamista?   [ 388871 , mmm , 01.03.2016 13:31:57 ]
                                                                                                                                                                                                                                                            Lapsellista koulukiusaamista?   [ 388877 , Se epäilijä , 02.03.2016 15:03:14 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                Lapsellista koulukiusaamista?   [ 388891 , mmm , 02.03.2016 21:54:05 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                    Lapsellista koulukiusaamista?   [ 388892 , Se epäilijä , 04.03.2016 12:30:00 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                        Lapsellista koulukiusaamista?   [ 388893 , mmm , 04.03.2016 15:34:26 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                            Lapsellista koulukiusaamista?   [ 388895 , Se epäilijä , 05.03.2016 15:30:28 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                Lapsellista koulukiusaamista?   [ 388897 , mmm , 05.03.2016 17:47:48 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                    Lapsellista koulukiusaamista?   [ 388911 , Se epäilijä , 07.03.2016 17:05:59 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                        voiko enemmän väärin mennä?   [ 388924 , mmm , 08.03.2016 13:16:26 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                            Voiko vielä enemmän tahallaan vääristellä asioita ja ohittaa keskeisen?   [ 388926 , Se epäilijä , 08.03.2016 20:06:14 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                                Voiko vielä enemmän tahallaan vääristellä asioita ja ohittaa keskeisen?   [ 388927 , JuhaHuuhaa , 08.03.2016 21:07:02 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Voiko vielä enemmän tahallaan vääristellä asioita ja ohittaa keskeisen?   [ 388931 , Se epäilijä , 09.03.2016 16:25:23 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Voiko vielä enemmän tahallaan vääristellä asioita ja ohittaa keskeisen?   [ 388932 , mmm , 09.03.2016 17:22:32 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Voiko vielä enemmän tahallaan vääristellä asioita ja ohittaa keskeisen?   [ 388934 , JuhaHuuhaa , 09.03.2016 21:28:04 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Voiko vielä enemmän tahallaan vääristellä asioita ja ohittaa keskeisen?   [ 388946 , Se epäilijä , 11.03.2016 14:10:46 ]
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Voiko vielä enemmän tahallaan vääristellä asioita ja ohittaa keskeisen?   [ 388947 , JuhaHuuhaa , 11.03.2016 14:57:10 ]
                                                                                                                                        Sydänliiton suositukset   [ 386226 , Jussi , 16.10.2015 22:00:25 ]
                            Voiko vai eikö?   [ 383779 , JuhaHuuhaa , 16.04.2015 19:29:08 ]
                                Voiko vai eikö?   [ 383807 , Se epäilijä , 21.04.2015 21:32:31 ]
                                    Voiko vai eikö?   [ 383808 , JuhaHuuhaa , 21.04.2015 21:42:40 ]
                            Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383780 , JuhaHuuhaa , 16.04.2015 19:32:00 ]
                                Kyllä saa hyvät naurut välillä! Tosiaankin.   [ 383802 , Se epäilijä , 21.04.2015 20:16:24 ]
                                Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383804 , Se epäilijä , 21.04.2015 21:07:42 ]
                                    Kakku syödään ja säästetään   [ 383806 , JuhaHuuhaa , 21.04.2015 21:28:23 ]
                                        Kakku syödään ja säästetään   [ 383910 , Se epäilijä , 28.04.2015 17:10:30 ]
                                            Kakku syödään ja säästetään   [ 383912 , Se epäilijä , 28.04.2015 17:31:56 ]
                                            Kakku syödään ja säästetään   [ 383916 , JuhaHuuhaa , 28.04.2015 21:04:54 ]
                                            Harvard, ihana Harvard   [ 383920 , mmm , 28.04.2015 23:26:05 ]
                                    Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383810 , mmm , 22.04.2015 08:28:01 ]
                                        Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383819 , Se epäilijä , 22.04.2015 17:57:28 ]
                                            Miten meni. Noin niinkun omasta mielestä?   [ 383827 , mmm , 23.04.2015 10:57:32 ]
                                                Miten meni. Noin niinkun omasta mielestä?   [ 383830 , Se epäilijä , 23.04.2015 14:15:03 ]
                                                    Miten meni. Noin niinkun omasta mielestä?   [ 383832 , mmm , 23.04.2015 15:36:04 ]
                                                        Miten meni. Noin niinkun omasta mielestä?   [ 383838 , Se epäilijä , 24.04.2015 20:49:29 ]
                                                            Suositukset   [ 383839 , JuhaHuuhaa , 24.04.2015 21:05:57 ]
                                                                Suositukset   [ 383841 , Se epäilijä , 24.04.2015 22:06:11 ]
                                                                    Suositukset   [ 383843 , JuhaHuuhaa , 25.04.2015 00:17:37 ]
                                                                    Suositukset   [ 383876 , mmm , 26.04.2015 18:08:30 ]
                                                                        Suositukset   [ 383889 , Se epäilijä , 27.04.2015 16:17:17 ]
                                                                            Suositukset   [ 383893 , mmm , 27.04.2015 17:52:53 ]
                                                                Suositukset   [ 383891 , Se epäilijä , 27.04.2015 16:31:24 ]
                                                            Miten meni. Noin niinkun omasta mielestä?   [ 383866 , mmm , 26.04.2015 13:52:48 ]
                                                                Miten meni. Noin niinkun omasta mielestä?   [ 383890 , Se epäilijä , 27.04.2015 16:24:37 ]
                                                                    Miten meni. Noin niinkun omasta mielestä?   [ 383892 , mmm , 27.04.2015 16:39:21 ]
                                                                        Miten meni. Noin niinkun omasta mielestä?   [ 383908 , Se epäilijä , 28.04.2015 16:40:12 ]
                                                                            Miten meni. Noin niinkun omasta mielestä?   [ 383919 , mmm , 28.04.2015 23:00:50 ]
                                    Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383811 , MoM , 22.04.2015 08:58:48 ]
                                        Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383816 , Se epäilijä , 22.04.2015 16:59:15 ]
                                            Kyllä saa hyvät naurut välillä!   [ 383818 , JuhaHuuhaa , 22.04.2015 17:39:21 ]
                    Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383747 , Trepidaatio , 14.04.2015 08:26:36 ]
                        Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383758 , Se epäilijä , 14.04.2015 14:29:08 ]
                            Tutkimus ja floodaus   [ 383759 , JuhaHuuhaa , 14.04.2015 14:38:33 ]
                                Nostan hattua - re Tutkimus ja floodaus   [ 383770 , Mr.K.A.T. , 15.04.2015 15:49:58 ]
                            Rauhoituhan   [ 383760 , Trepidaatio , 14.04.2015 14:57:20 ]
                            Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383762 , mmm , 14.04.2015 15:34:52 ]
                    Tehdäänkö jatkossa näin   [ 383751 , mmm , 14.04.2015 10:11:56 ]
                        Tehdäänkö jatkossa näin   [ 383753 , Se epäilijä , 14.04.2015 13:40:14 ]
                            Tehdäänkö jatkossa näin   [ 383755 , mmm , 14.04.2015 13:58:33 ]
                            Voiko luottaa vai ei?   [ 383756 , JuhaHuuhaa , 14.04.2015 14:01:23 ]
            Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383711 , Trepidaatio , 10.04.2015 19:02:15 ]
                Christer Sundqvistin terveys-blogi IL:ssä on lopetettu   [ 383712 , JuhaHuuhaa , 10.04.2015 19:11:29 ]
                    Se epäilijä hävetköön ! - re Christer Sundqvistin   [ 383713 , Mr.K.A.T. , 11.04.2015 00:37:23 ]
                        Se epäilijä hävetköön ! - re Christer Sundqvistin   [ 383734 , Se epäilijä , 13.04.2015 17:07:42 ]
                            Se epäilijä hävetköön ! - re Christer Sundqvistin   [ 383738 , JuhaHuuhaa , 13.04.2015 17:49:36 ]
                            Se epäilijä hävetköön ! - re Christer Sundqvistin   [ 383739 , Se epäilijä , 13.04.2015 17:58:50 ]
                            Se epäilijä hävetköön ! - re Christer Sundqvistin   [ 383740 , Trepidaatio , 13.04.2015 18:18:54 ]
                                Se epäilijä hävetköön ! - re Christer Sundqvistin   [ 383741 , Se epäilijä , 13.04.2015 18:36:40 ]
                                    Se epäilijä hävetköön ! - re Christer Sundqvistin   [ 383742 , Trepidaatio , 13.04.2015 18:50:34 ]
                                    Se epäilijä hävetköön ! - re Christer Sundqvistin   [ 383743 , mmm , 13.04.2015 20:05:42 ]