Pitäisiköhän kumminkin olla terapiaministeri(ö)...?

Risto Koivula, 10/29/2020 9:28:49 PM, 403782

Kuka muistaa vielä tämän...?

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Poytakirja/Documents/ptk_9+1995.pdf

" ... Ed. V i r t a n e n : Arvoisa puhemies! Hyvä hallitus -ja missä se kamera on- kunnon kansalaiset ja muutkin! Minä tosiaan enttentent-tenillä laskin, kumman näistä puhujakorokkeis-ta otan ensin, sillä minulla on ollut aina vähän vaikeuksia asioiden yksinkertaisen jaon ja mus-tavalkoisuuksien kanssa.

... Kirjassani "Itsetuntoon syyhyn, puskun ja jumin kautta"-syyhy, puskujajumi ovat perinteisiä suomalais-ugrilaisia ilmaisuja- kirjoitan poliittisesta tunnesairastuttamisesta: Eli kun hallitaan yleensä, kun hallituksia muodostetaan, periaatteessa kaikkein helpoin keino hallita ihmisiä on se, että politiikka ennen kaikkea jättää ihmiset tunneköyhiksi, tunnevammaisiksi, liikuntakyvyttömiksi, liikutuskyvyttömiksi. Kun kakarat huutavat tuolla, ettei toi mua liikuta, se on aina hyvin pitkälle kasvattajien, hallitusten ja niiden syytä, jotka ovat kasvattaneet lapsista ja ihmisistä sellaisia, jättäneet heidät sellaisiksi, että heillä ei ole eväitä liikuttua päivänpolitiikasta, liikuttua todellisesta rakkaudesta, liikuttua todellisista tunteista.

Ehdotin, että tässä hallituksessa olisi ollut -en itseäni kyllä ehdottanut suoraan- pääministerin alaisuudessa harmo- nia- ja terapiaministeri, joka olisi pystynyt eräällä lailla työnohjauksellisesti sukkuloimaan eri puolueiden välillä ja myös puolueiden sisällä sen takia, että juuri tällaiset poliittiset katkeroitumiset, poliittiset intohimot, poliittiset petty- mykset tuntuvat olevan äärimmäisen vaikeita kohdata. En tarkoita nyt tietenkään näkyvämpiä ns. "räyhäilmiöitä", vaan ihan kaikkia, myös pidäteltyjä, ennemminkin usein konservatiivisia tahoja, koska pidättely on silloin helpompaa. "Conservation" tarkoittaa myös 'säilykepurkkia', jos olette tietoisia kielistä, kun ollaan Euroopassa. Useasti nämä kiehuvat ja muut vas- taavat raivokkaat oppositioasenteet vain näyttävät paljon hillitymmiltä kuin ne ovatkaan. ... "

Veltto sitten meidän pirknmaalaisten harmiksi (olimme äänestäneet häntä tai emme...) kannatti kumminkin vaikka mitä hallituksen huonoimpiakin esityksiä, vaikka hänen kynnyskysymykseksi kannatukselleen asettamaansa terapiaministeriä ei tullutkaan... eikä asiasta juurikaan edes keskusteltukaan...

MUTTA! NYT sitten kuuluukin kummia, terapiarintamalta!

https://www.hs.fi/talous/art-2000006700529.html

Psykoterapia­keskus Vastaamolla on alan silmissä kehno maine: Harhaan­johtavaa mainontaa, painostusta ja ”härskiä toimintaa”

HS:n haastattelemat psykoterapeutit kertovat nopeasti kasvaneen Vastaamon aggressiivisesta viestinnästä, painostuksesta ja kyseenalaisesta markkinoinnista.

Osalla Vastaamon psykoterapeuteista ei ole Kela-pätevyyttä eli heidän asiakkaansa eivät voi hakea hoidolleen Kela-korvauksia. Vastaamon toimintakertomuksen mukaan vuonna 2018 sen asiakkaista 24 prosenttia sai Kelan tukea. Psykologiliiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola sanoo, että yrityksen Kela-tuetun psykoterapian määrä kuulostaa vähäiseltä.­

Elli-Alina Hiilamo HS, Laura Kukkonen HS

27.10. 2:00 | Päivitetty 15:31

Psykoterapiakeskus Vastaamo on ollut alan ammattilaisten keskuudessa kehnossa maineessa. Yrityksen toiminta on herättänyt keskustelua alalla jo kauan ennen laajaa tietomurtoa, kertovat HS:n haastattelemat mielenterveysalan ammattilaiset.

”Vastaamolla on todella surkea maine psykoterapeuttien keskuudessa”, yksi haastatelluista kertoo.

HS on haastatellut viittä vuosia alalla työskennellyttä henkilöä. Heidän joukossaan on psykoterapeutteja sekä psykiatri. Neljä heistä haluaa pysyä nimettömänä asian ja tilanteen arkaluontoisuuden vuoksi. He työskentelevät itsenäisinä ammatinharjoittajina tai yrittäjinä.

Vastaamo tunnetaan ammattipiireissä aggressiivisesta viestinnästä ja harhaanjohtavasta markkinoinnista. HS:n haastattelemien henkilöiden mukaan tietomurron kohteeksi joutuneen Vastaamon aiempi julkisuuskuva ei ole vastannut todellisuutta.

Vastaamo-yrityksen perustivat psykoterapeutti Nina Tapio ja hänen poikansa Ville Tapio vuonna 2008. Yritys on kasvanut useana perättäisenä vuotena kymmeniä prosentteja saavuttaen viime vuonna noin 14 miljoonan euron liikevaihdon. Yhtiön henkilöstön määrä kasvoi 260 työntekijään vuonna 2019. Vielä vuonna 2015 yhtiöllä oli 91 työntekijää.

Vuoden 2018 lopussa Vastaamon työntekijöistä 221 työskenteli psykoterapeutteina, 10 psykiatrian erikoislääkäreinä ja yhdeksän muissa tehtävissä.

Vastaamo tiedotti keskiviikkona 21. lokakuuta joutuneensa tietomurron kohteeksi. Maanantaina sen toimitusjohtaja Ville Tapio irtisanottiin tehtävistään. Tapion epäillään pimittäneen tietoa yhtiön palvelimelle tehdystä tietomurrosta yli puolentoista vuoden ajan.

Vastaamon sisäisten selvitysten perusteella vaikuttaa todennäköiseltä, että asiakastietokannan varastamiseen johtanut tietomurto on tapahtunut marraskuussa 2018. Tietoturvayhtiö Nixun tekemässä selvityksessä on käynyt ilmi, että Vastaamoon kohdistui toinenkin tietomurto maaliskuussa 2019. Vastaamon mukaan on hyvin todennäköistä, että tässä vaiheessa toimitusjohtaja on tiennyt asiasta.

Tapio ei vastannut HS:n yhteydenottopyyntöihin maanantai­iltana, mutta hän kommentoi asiaa Facebookissa.

”Marraskuun 2018 tietovuoto ja siihen johtaneet virheet paljastuivat minulle vasta Nixun tutkimuksen pohjalta lokakuussa 2020”, Tapio kirjoittaa.

...

Näistä terapioistakin on ollut täälläkin paljon pärinää. Erittäin riitaista tuntuu olevan...

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/49881?Page=1

Muokannut: Risto Koivula, 10/29/2020 11:02:27 PM


Pitäisiköhän kumminkin olla terapiaministeri(ö)...?   [ 403782 , Risto Koivula , 29.10.2020 21:28:49 ]
    Kyber(höper)ministeri(ö) vai terapiaministeri(ö)...?   [ 403824 , Risto Koivula , 02.11.2020 16:53:25 ]