Miksi valtio puuttuu aikuisten ihmisten seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen?

Teppolainen, 1/13/2021 12:58:17 AM, 404495

Tuoreimmassa Skeptikossa oli artikkeli, jossa mainittiin professori Anna Stubblefieldin harrastaneen seksiä 29 vuotiaan vaikeavammaisen miehen kanssa saatuaan väitetysti suostumuksen fasilitoidulla kommunikaatiolla, josta hän sai 12 vuoden vankeustuomion. Ei ole todistettu, että fasilitoitu kommunikaatio toimisi.

Tässä ohitetaan kuitenkin asian ydin. Onko todistettu, ettei fasilitoidulla kommunikaatiolla voitaisi saada ilmi henkilön tahtotilaa ainakin jollain puhtaasta sattumasta poikkeavalla todennäköisyydellä? Vaikka sitten niin, että onnistumisen aiheuttaja olisi jokin muu tekijä kuin itse fasilitoitu kommunikaatio? Ja jos niin, onko tämän ohittaminen perusteltua?

Ongelma on, että seksuaalinen itsemääräämisoikeus toimii kumpaankin suuntaan. Toisaalta ketään ei saisi pakottaa seksiin, mutta miksi ketään saisi myöskään pakottaa selibaattiin?

Aseksuaaleja on huomattava vähemmistö ihmisistä eikä ole tietääkseni todisteita, että vaikeavammaisten keskuudessa aseksuaalisuus olisi vallitsevaa. Näin voisi olettaa todennäköisyyden kallistuvan sille puolelle, että vaikeavammainen sinkkumies haluaisi seksiä hänestä kiinnostuneen kauniin naisen kanssa jos kykenisi antamaan siihen suostumuksensa, tai vähintäänkin hän haluaisi todennäköisesti saada kokea seksuaalisen tyydytyksen jollain muulla tavoin. Onko tällaisessa tilanteessa riski vastentahtoiseen seksin harrastamiseen todellakin suurempi paha kuin mahdollinen elämänmittainen selibaattiin pakottaminen? Jos ei varmuudella pystytä selvittämään henkilön todellista tahtotilaa, tällöin on väistämättä valittava jompi kumpi pakottamisen muoto, johon syyllistytään jos valistunein mahdollinen arvaus henkilö tahtotilasta on virheellinen (olettaen ettei henkilö ole täysin vegetatiivinen ja hänellä on tahtotila asian tiimoilta mahdollinen).

Incelitkin (vastentahtoisesti selibaatissa olevat) ovat lälläripoikia kun puhutaan forceleista, eli selibaattiin pakotetuista henkilöistä.

Muokannut: Teppolainen, 1/13/2021 1:10:50 AM


Miksi valtio puuttuu aikuisten ihmisten seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen?   [ 404495 , Teppolainen , 13.01.2021 00:58:17 ]
    Miksi valtio puuttuu aikuisten ihmisten seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen?   [ 404509 , riiviö , 14.01.2021 18:00:12 ]