Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla

Risto Koivula, 3/19/2021 11:27:28 PM, 404870

– hyökkäykseksi tulkittu muun muassa hallintotavan julkinen arvosteleminen


maaliskuu 19, 202117:27Hallitusviisikko 2019. Oikealla Naton lippu.

Pääministeri Sanna Marinin kanslia kiistää tilanneensa Natolta suomalaisia koskevan “vihapuhe”-tutkimuksen.

"Tutkimuksessa" sotilasliiton tekoäly etsi hallituksen ministereihin kohdistuvaa kansalaisten kritiikkiä sekä “vihapuhetta” sosiaalisesta mediasta. Naton Stratcom-tutkimusyksikön mukaan pyyntö tutkimukseen tuli nimenomaan Suomesta. Suomen Uutiset tutustui tutkimukseen, joka saapui hallituksen pöydälle pyytämättä ja yllättäen.

Sotilasliitto Nato on selvittänyt suomalaisten hallitusta kritisoivaa viestintää sekä “vihapuhetta” pääministeri Sanna Marinin hallituksen ministereitä kohtaan.

Tutkimuksessaan Nato analysoi tekoälyn avulla suomalaisten sosiaalisen median viestejä, joissa “hyökättiin” Marinin hallitusta kohtaan.

“Hyökkäykseksi” tutkimuksessa on laskettu esimerkiksi Suomen hallituksen hallintotavan julkinen arvosteleminen.

Toisen maailmansodan jälkeen Länsi-Euroopan sotilaalliseen puolustamiseen perustettu Nato on laskenut “hyökkäykseksi” myös esimerkiksi sen, jos kansalaiset ovat erehtyneet viittaamaan Marinin hallitukseen “huulipunahallituksena” sosiaalisessa mediassa.

Koko tutkimuksen voi lukea englanniksi tästä.

https://www.stratcomcoe.org/abuse-power-coordinated-online-harassment-finnish-government-ministers

" Abuse of power: coordinated online harassment of Finnish government ministers

... "


Naton Latviassa sijaitsevan Stratcom-tutkimusyksikön mukaan tutkimuspyyntö hankkeeseen tuli nimenomaan Suomen hallitukselta:

“Suomen hallitus ehdotti tutkimusta COE:lle. COE analysoi pyynnön, suunnitteli ja toteutti sen”, Stratcomista viestitään.

https://twitter.com/STRATCOMCOE/status/1372604915273625604

" Twiittaa
Ville Ranne
@RanneVille
·18. maalisk.
@STRATCOMCOE
can you confirm that infact the topic for "Abuse of power: coordinated online harassment of Finnish government ministers"-research was proposed by you to the Finnish Government, not requested by them?
Twiitin lainaus
Ville Ranne
@RanneVille
· 18. maalisk.
Vastauksena käyttäjille @lauri_linden ja @MattiMuukkonen

Eli keväällä 2020 Sipilän hallituksen ehdottama tutkimus ei tuottanut tuloksia, joten tuolloin tutkimus sai nyt julkaistun aiheensa, johon löydettiin tuloksia ja tutkimus tilattiin?
STRATCOMCOE
@STRATCOMCOE
·18. maalisk.
The Finnish Government proposed the research to COE. COE analyzed the request, planned and executed it. "

”Kuulimme koko raportista tällä viikolla”

Pääministeri Marinin esikunnasta taas kerrotaan, että tutkimus olisi saapunut Natosta niin sanotusti pyytämättä ja yllättäen:

”Kuulimme koko raportista tällä viikolla”, pääministerin erityisavustaja Pirita Ruokonen vakuutteli ilmeisesti hallituksen itsensä tilaamasta raportista, joka valmistui jo viime vuonna.

https://twitter.com/piritaruo/status/1372633158680739842

" Twiittaa

Heikki Karjalainen
@Karjalainen_H
·18. maalisk.
Vastauksena käyttäjille
@piritaruo

@PaiviAnttikoski
ja
@jussi_toivanen

Iltalehdestä olemme saaneet lukea Jussi Toivasen haastatelun.

"– He tekivät kysymyksen meille, että he voisivat tehdä vihapuheesta tutkimuksen."

En tiedä onko tilattu, mutta uusi aihe on valtioneuvoston kansliassa hyväksytetty.
Pirita Ruokonen
@piritaruo
·
18. maalisk.
Olisiko asiaan vastanneen virkamiehen sitten pitänyt sanoa, että ”ei missään nimessä, tällaista ei sovi tutkia”? Ja ennenkuin joku ehtii: Pääministeri Marinilta tai keneltäkään hänen esikunnassaan ei ole aiheesta kysytty. Kuulimme koko raportista tällä viikolla. "

Raportti nousi julkisuuteen, kun useat mediat sekä hallituksen avainministerit kuten pääministeri Marin sekä sisäministeri Maria Ohisalo nostivat tutkimuksen itse esille tällä viikolla.

Ensimmäisten joukossa tutkimuksesta uutisoi mm. yhdysvaltaislehti Politico.

https://www.politico.eu/article/sanna-marin-finland-online-harassment-women-government-targeted/

Finland’s women-led government targeted by online harassment

The online attacks have left some female politicians afraid to speak out.

Finnish Prime Minister Sanna Marin | Jonathan Nackstrand/AFP via Getty Images

By Leonie Cater

March 17, 2021 7:00 pm

The election of Finland's woman-led government brought hopes of a more equal future. Sadly, that’s not happening on the internet.

A new report from the NATO Strategic Communications Centre of Excellence, based in Latvia, has found that the Finnish government, headed by Prime Minister Sanna Marin, is overwhelmingly targeted by misogynistic online harassment.

The country made headlines in 2019 when all the leaders of its five-party center-left coalition were women, but women ministers received "shockingly high levels of abusive messaging" over the course of the Centre's monitoring period, said researcher Rolf Fredheim in a presentation on the findings.

... "

Alkuperäisessä tutkimuksessa tai ministerien ulostuloissa ei ollut mainintaa siitä, kuka tutkimuksen oli tilannut, tai että tutkimuksen tilaaja ja kohde ovat itse asiassa yksi ja sama taho: hallitus itse.

Mutta mitä itse tutkimuksessa siis oikein tutkittiin?

Poikkeuksellinen vihakampanja?

Median raporttien mukaan Naton raportissa olisi osoitettu, että Marinin hallitus olisi “poikkeuksellisen vihakampanjan” kohteena somessa. Erityisesti asiassa on nostettu esille hallitukseen kohdistuva naisviha. Näin asiasta uutisoi esimerkiksi Yle.

Todellisuudessa tutkimus ei osoita mitään tällaista. Kyseessä ei ole vertaileva tutkimus, jossa Marinin hallitusta olisi vertailtu esimerkiksi muihin hallituksiin.

Tutkimus myös nimenomaisesti ei löytänyt merkkejä koordinoidusta kampanjasta tai masinoinnista hallitusta kohtaan. Päinvastoin, tutkijoiden mukaan hallitukseen kohdistuva kritiikki näyttäisi olevan aitoa ja tulevan tavallisilta kansalaisilta. Hallituksen osakseen saama kritiikki – josta osa todella on epäasiallista – kohdistui kuitenkin pääasiassa huonoon hallintoon, eikä esimerkiksi sukupuoliin.

Tutkimuksesta puuttuvat myös täysin ilmeiset kontrollimuuttujat. Esimerkiksi hallituksen ministereihin kohdistuvan “vihapuheen” määrässä ei ole arvioitu sitä, kuinka merkittävästä ministerinsalkusta on kyse.

Voisiko olla mahdollista, että esimerkiksi pääministerin saaman kritiikin määrää liittyisi siihen että hän on pääministeri eikä siihen, mitä sukupuolta hän edustaa?

Tai, voisiko kritiikin määrä jotenkin liittyä hallituksen päätösten laatuun? Esimerkiksi hallituksen saama “vihapuheen” määrä kasvoi jyrkästi heinäkuussa 2020 samaan aikaan, kun hallitus siunasi miljardien eurojen lappaamisen Etelä-Eurooppaan osana EU:n tukipakettineuvotteluita.

Tutkimuksen taustalla “hälytyssanojen lista”

Naton tutkimuksen aineisto ei myöskään kuvasta yleisemmin suomalaista sosiaalisen median keskustelua, vaan tutkimuksen aineisto on kerätty käyttämällä “hälytyssanojen listaa”, joka on alunperin julkaistu valtioneuvoston omassa julkaisusarjassa vuonna 2019.

“Hälytyssanoiksi” vuoden 2019 tutkimuksessa on määritelty esimerkiksi “kukkahattutäti”, “hyysääjä”, “pirttihirmu” ja “sakemanni”, sekä suomalaisia klassikkokirosanoja kuten “helvetti.”

Paitsi että kyseessä on siis valtioneuvoston itsensä tilaama (tai “ehdottama”) tutkimus, se myös perustuu heidän omassa julkaisusarjassaan tehtyyn metodologiaan, jolla “vihapuhe” on tutkimukseen määritelty.

Hallituksen julkinen kritisointi saatetaan kuitenkin ymmärtää kielletyksi “vihapuheeksi” joissakin autoritaarisissa maissa ja diktatuureissa.

Suomen laki ei tunne mitään vihapuheen määritelmää.

Hallituksen julkinen kritisointi saatetaan kuitenkin ymmärtää kielletyksi “vihapuheeksi” joissakin autoritaarisissa maissa ja diktatuureissa.

“Suomen hallituksen löydökset tarjoavat perustan tälle tutkimukselle”, Naton tutkimuksen sivulla 10 todetaan.

Riippumatonta tutkimusta?

Joku voisi pitää myös merkillepantavana, että Nato keksikin käyttää tutkimuksensa pohjana juuri valtioneuvoston omaa julkaisua ja siinä tehtyä “vihapuheen” määrittelyä, kun valtioneuvostolla ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan ollut mitään tekemistä Naton tutkimusidean kanssa, vaan aloite olisi tullut Natolta.
Kommentti: Miksi ulkomainen sotilasliitto seuloo suomalaisten verkkokeskusteluja ja kritiikkiä hallitusta kohtaan?

Toisin kuin pääministeri Marinin hallitus tuntuu ajattelevan, perusoikeuksien kuten sananvapauden tehtävänä ei ole suojella hallitusta tai sen epäsuosittuja päätöksiä kansalaisilta, vaan päinvastoin, niiden tehtävänä on suojella kansalaisia huonolta hallinnolta ja vallan väärinkäytöksiltä.

Mitä ihmettä ulkomainen sotilasliitto tekee hallituksen kutsumana suomalaisessa kansalaiskeskustelussa seulomassa sopivia ja ei-sopivia mielipiteitä?

Mitä ihmettä ulkomainen sotilasliitto tekee hallituksen kutsumana suomalaisessa kansalaiskeskustelussa seulomassa sopivia ja ei-sopivia mielipiteitä? Eikö kukaan hallituksessa todella miettinyt, miltä tämä näyttää? Vai onko niin, että hallitus todella tarvitsee jo ulkomaista “suojelua” oman maansa kansalaisten palautteelta?

Tällä hetkellä Suomessa vallitsevat poikkeusolot ja hallitus on perunut vaalit. Hallituksen päätökset ovat osuneet raskaasti moniin ihmisiin ja heidän elinkeinoonsa ja perusoikeuksiinsa, kuten liikkumis- ja kokoontumisvapauteen.

Samaan aikaan hallitus ja media yhdessä etsivät vielä rimaa jonka alta ryömiä, eli syyttävät hallitusta kritisoivia kansalaisia demokratian murentamisesta.

SUOMEN UUTISET

Muokannut: Risto Koivula, 3/26/2021 8:49:30 AM


Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404870 , Risto Koivula , 19.03.2021 23:27:28 ]
    Tasa-arvon päivän "kunniaksi": erityinen "Naisten Tiede" - vai josko sittenkin OIKEA TIEDE???!!!   [ 404871 , Risto Koivula , 19.03.2021 23:45:32 ]
        23.3. 20121: YLE1:n AamuTV:n Jälkidigi ("Digihiki") 7.45 (1.20): EI TAASKAAN TYPERY(Y)KSILLÄ JA JÄRJETTÖMYYKSILLÄ ÄÄRTÄ EIKÄ RANTAA   [ 404915 , Risto Koivula , 25.03.2021 19:40:55 ]
            23.3. 20121: YLE1:n AamuTV:n Jälkidigi ("Digihiki") 7.45 (1.20): EI TAASKAAN TYPERY(Y)KSILLÄ JA JÄRJETTÖMYYKSILLÄ ÄÄRTÄ EIKÄ RANTAA   [ 404959 , Risto Koivula , 01.04.2021 10:10:27 ]
                23.3. 20121: YLE1:n AamuTV:n Jälkidigi ("Digihiki") 7.45 (1.20): EI TAASKAAN TYPERY(Y)KSILLÄ JA JÄRJETTÖMYYKSILLÄ ÄÄRTÄ EIKÄ RANTAA   [ 404960 , Risto Koivula , 01.04.2021 10:27:10 ]
        Tasa-arvon päivän "kunniaksi": erityinen "Naisten Tiede" - vai josko sittenkin OIKEA TIEDE???!!!   [ 404917 , Risto Koivula , 26.03.2021 01:15:48 ]
    Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404918 , Klabitalisti , 26.03.2021 04:25:54 ]
        Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404925 , Risto Koivula , 26.03.2021 18:38:52 ]
            Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404940 , Klabitalisti , 27.03.2021 13:24:27 ]
                Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404957 , Risto Koivula , 01.04.2021 08:43:14 ]
                Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404958 , Risto Koivula , 01.04.2021 09:10:49 ]
                    Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 405560 , Risto Koivula , 18.06.2021 06:57:40 ]
            Word Economic Forumin (vanha)natsihöntän Kalus Scwabin Twitter-tilt katkaistu, ja niitä lainanneita nettijuttuja poistettu   [ 404983 , Risto Koivula , 04.04.2021 01:16:35 ]
                Olli-Pekka Heinoselle kalossia. Onko uusi opetusministeri Jussi Saramo (lopultakin, vaihteeksi) "miestentieteilijä"...?   [ 405067 , Risto Koivula , 14.04.2021 00:55:38 ]
                    Olli-Pekka Heinoselle kalossia. Hän on hölynpölytoimittaja.   [ 405073 , Risto Koivula , 14.04.2021 22:56:14 ]
                        Olli-Pekka Heinoselle kalossia. Vt. seuraaja Samu Seitsalo ideoi, että ylimmiltä virkamiehiltä edellytettäisiin muun EU-maan työkokemusta...   [ 405081 , Risto Koivula , 15.04.2021 23:49:20 ]
                Maailman nuoret (typeyys)"johtajat" 2020...   [ 405398 , Risto Koivula , 30.05.2021 03:24:30 ]
                    Konkka-Sanna - sankka (WEF-)konna...   [ 406223 , Risto Koivula , 12.08.2021 03:33:54 ]
                        Kymmenien miljoonien kaupat: Veronmaksajat ostivat Ohisalon mieheltä tappiollisen bisneksen!   [ 406243 , Risto Koivula , 12.08.2021 22:07:58 ]