Olli-Pekka Heinoselle kalossia. Onko uusi opetusministeri Jussi Saramo (lopultakin, vaihteeksi) "miestentieteilijä"...?

Risto Koivula, 4/14/2021 12:55:38 AM, 405067Saramo on koulutukseltaan datanomi, joskin toiminut työikänsä järjestöhommissa.

https://www.ibo.org/news/news-about-the-ib/international-baccalaureate-appoints-olli-pekka-heinonen-as-eighth-director-general/


Tiedote

03.03.2021

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen siirtyy IB-ohjelmia hallinnoivan IBO:n pääjohtajaksi

Uudessa tehtävässään 1.5.2021. Heinonen on työskennellyt Opetushallituksen pääjohtajana vuodesta 2016, ja hänen 5-vuotinen määräaikainen kautensa olisi loppunut 14.10.2021.

International Baccalaureate Organization (IBO) on vuonna 1968 perustettu kansainvälinen järjestö, joka hallinnoi IB-tutkintoa ja koulutusohjelmia 3–19-vuotiaille lapsille ja nuorille. IB-ohjelmien piirissä on tällä hetkellä yli 1,4 miljoonaa oppilasta ja opiskelijaa yli 5 300 koulussa 158 maassa.

- Nimitys IB-organisaation pääjohtajaksi on hieno haaste henkilökohtaisesti, mutta myös huomionosoitus suomalaiselle koulutusosaamiselle. Valinta kertoo siitä, että suomalaista koulutusosaamista arvostetaan maailmalla, pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen sanoo.

Heinosen toimikaudella vuonna 2017 entinen Opetushallitus yhdistyi Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen CIMOn kanssa uudeksi Opetushallitukseksi, jonka ydintehtävänä on kehittää opetusta ja koulutusta sekä edistää kansainvälisyyttä. Viraston kokonaisuuteen liitettiin myös ylioppilastutkintolautakunta YTL ja Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi, jotka toimivat itsenäisinä erillisyksiköinä.

- Pääjohtajakauteni aikana kahdesta virastosta syntynyt Opetushallitus on muotoutunut asiakaslähtöiseksi, ajassa eläväksi ja yhteiskunnallista lisäarvoa synnyttäväksi kehittämisvirastoksi. Lisäksi yhteistyö kolmen riippumattoman viranomaisen kesken on muotoutunut sujuvaksi. Tätä kokonaisuutta on ollut ilo johtaa, Heinonen kertoo.

Heinosen sijaisena pääjohtajana toimii ennen uuden pääjohtajan valintaa johtaja Samu Seitsalo. Seitsalo työskentelee virastossa Vaikuttavuus ja kansainvälisten asioiden koordinaatio -päätoiminnon johtajana. Uuden pääjohtajan määräaikainen virka avataan hakuun viikolla 10. Nimityksen tekee valtioneuvosto opetusministerin esityksestä.

- Kiitän Olli-Pekka Heinosta lämpimästi hyvästä yhteistyöstä koulutuspolitiikan isoissa kehittämishankkeissa sekä koronaepidemian hoidossa, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sanoo.

Opetushallituksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote "

https://www.ibo.org/news/news-about-the-ib/international-baccalaureate-appoints-olli-pekka-heinonen-as-eighth-director-general/

Uusi opetusministeri Jussi saramo on aloittanut lupaavasti. ... Koska Lehikoinen...?

Tehtävässään "UMTS" Heinonen on keskittynyt mm. "peilineuroniteorian" markkinoimiseen mm. opettajille, kuten hän ennen teki myös YLE:n johtajana... mihin kuvakin ehkä vihjaa...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2018/06/opetushallitus-opettaa-kumottua-jarjetonta-fasistista-peilineurooniteoriaa-opettajille

Heinosesta on keskusteltu SOMEssa melko vähän, koska viestit on poistettu.

https://www.vauva.fi/keskustelu/2674093/olli-pekka-heinonen-opetushallituksen-paajohtajaksimokaa-taas-jotain-isosti

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2016/10/nain-roistovaltiossa-rotumurhapeilineuroonitieteen-tuuttaaja-opetushallituksen-paajohtajaksi

Heti, kun rupesi esiintymään "kummallisia" "uudenlaiaia" "tiedetuloksia" ja outoa kapulakiletä YLEssä, ainakin jotkut"tiesivät" yhdistää ne uuteen ohjelmajohtaja, ex-ministeri O.-P. Heinoseen - aivan kuten valilukijat osasivat Aamulehdessä yhdistää vastaavat asiat uuteen apulaispäätoimittaja Matti Apuseen.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/125037?page=1#125037

" RK
24.10.2003 01:23:57
125037

Aamulehtikin taas "terävänä" geeniasioista...


Juuri kun TÄSTÄ maailmankuvaa ravisuttaneesta "uutisesta" on hädin tuskin selvitty

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/123330?page=1#123330

niin jo tärähtääkin tältä itse asiassa aivan samaiselta pohjalta Aamulehden 14.10 pääkirjoituissivun mukaan (ei kuitenkaan ole netissä)ihmistieteet mullistava tulos:

"Hunajamehiläisellä tehtyjen tutkimusten mukaan geenien ja käyttäytymisen välillä on vahva yhteys.

Illinoisin yliopiston tutkijat seurasivat DNA-sirun avulla mehiläisen geenien aktiivisuuden vaihteluita. He huomasivat, että mehiläisen muuttuessa hoitajasta työmehiläiseksi 40 prosennttia geeneistä muuttaa ilmentymistään.

Tämä viittaa vhvasti siihen, että geenien ja käyttäytymisen välillä on läheisempi yhteys kuin yleisesti luullaan, sanoo hyönteistieteen professori Gene Robinson.

Tutkimuksen kohteena oli 60 mehiläisyksilöä ja 5500 geeniä.

...

Naarasmehiläiset kehittyvät hoitajista työmehiläisiksi parin kolmen viikon kuluessa. Jos yhteisössä on liian vähän työmehiläisiä, osa hoitajista kehittyy ravinnonhankkijoiksi nopeammin. Tämä viittaa geenien isoon rooliin käyttäytymisessä.

Vielä ei voida sanoa, kuinka paljon samaa tapahtuu ihmisessä, sillä ihminen kehittyy paljon hitaammin ja on monimutkaisempi. Ihmisellä ja mehiläisellä on kuitenkin paljon samoja geenejä.

Tiedemaailmassa on jo pitkään kärhämöity geenien sekä kasvatuksen ja ympäristön roolista ihmisen käyttäytymisen, persoonallisuuden, luonteen ja älykkyyden muokkaajana.

Yhteiskunta - ja kasvatustieteilijöiden mielestä geenit uhkaavat humaaneja arvoja.

... "

Tähän täytyy nyt ihan vaan omasta puolestaan sanoa, että tasan ja tarkkaan ainoat minun koskaan kuulemani "stalinisti / pavlovisti / postmodernisti"hörhöt, jotka ovat edes väittäneet hyönteistenkin käyttäytymisen perustuvan pavlovilaiselle ehdollistumisjärjestelmälle (eivätkä hekään suinkaan pelkästään sille) ovat olleet tuon oheisessa linkissä mainitun Prisma-ohjelman tekijät, ja samaan liisteriin voisi ehkä vielä vetää ohjelmahankinnasta viimekätistä vastuuta kantavan ohjelmajohtaja Olli-Pekka Heinosen, jota nyt kaikkein viimeksi ainakaan meikäläinen olisi voinut ennen tätä epäillä...

Mahtaisiko "ensimmäinen hörhö" (jos minä olen sitten se toinen) Altti Viheriö tunnustuksellisena postmodernistina olla kuullut muista, ja ennen kaikkea sellaisista, joissa HYÖNTEISILLÄKÄÄN ei tunnustettaisi geenistä lähtevien ehdottomien refleksien olemassaoloa?

Kortit tuntuvat nyt kovasti olevan levällään ja hajallaan (kuin Hujasen ...) sosiobiologistileirissä, vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee ja päin vastoin (ja aivan kuka tahansa voikin olla piilostalinisti/pavlovisti/jne.)...

Kovin sanoisinko kaukaa haetuiksi käyvät "todisteet", ja epämääräistäkin epämääräisemmäksi se vihollinen...

Edelleen pari kysymystä Aamulehdelle:

1) KEIDEN yhteiskunta-ja kasvatutieteilijöiden mukaan "geenit uhkaavat humaaneja arvoja"?

2) KETKÄ evoluutioBIOLOGIT ovat analysoineet geenien roolia ihmisen luonteen ja käytöksen muokkaamisessa? Onko mahdollisesti tehty käyttäytymistä (ja parempaan päin) muokkavia GEENINSIIRTOJA? Ilman niitä ei taida aivan selvää tulosta tulla vielä nykyisin menetelmin.

RK

***

RK
26.10.2003 01:24:35
125075

Re: Aamulehtikin taas "terävänä" geeniasioista...

Antti kirjoitti 26.10.2003 (125070)...

>Siis ymmärsinkö nyt aivan oikein?
>Sinua ärsyttää tuossa jutussa se,
>että siinä viitattiin, että geenien
>vaikutus hyönteisten käyttäytymiseen
>saattaisi todistaa geenien
>vaikutuksesta ihmisten käyttäytymiseen?

>Vai jäikös minulla nyt jotain
>ymmärtämättä tuosta viestistäsi?

Sinulta jäi se varsinainen asia kokonan ymmärtämättä, tämä:

" Tähän täytyy nyt ihan vaan omasta puolestaan sanoa, että tasan ja tarkkaan ainoat minun koskaan kuulemani "stalinisti/pavlovisti/postmodernisti"hörhöt, jotka ovat edes väittäneet hyönteistenkin käyttäytymisen perustuvan pavlovilaiselle ehdollistumisjärjestelmälle (eivätkä hekään suinkaan pelkästään sille) ovat olleet tuon oheisessa linkissä mainitun Prisma-ohjelman tekijät, ja samaan liisteriin voisi ehkä vielä vetää ohjelmahankinnasta viimekätistä vastuuta kantavan ohjelmajohtaja Olli-Pekka Heinosen, jota nyt kaikkein viimeksi ainakaan meikäläinen olisi voinut ennen tätä epäillä... "

eli kukaan muu kun ehkä uusin Prisma tuosta aiheesta ja sen välityksellä herra O.-P. H. ei minun tietääkseni viimeisten sadan vuoden aikana ole väittänytkään hyönteisten käyttäytymisen olevan muuta kuin geeniperäistä. Eräs Darwinin itsensä "seuraajakseen" valitsema biologi, sellaista joidenkin tietojen mukaan väitti, pitäen kaikkea geenien vaikutusta vain oppimiskyvyn rajoina, mutta tuohonkaan tietoon ei ole varmaa luottamista. Biologitkin osaavat nimittäin mustamaalata kilpailijoitaan, niin kuin muutkin.

Käyttäytmismuotojen evoluution suunta on ollut geeniohjautuvista kohti opittuja, ainakin niin kauan kuin jonkinlainen aivokuori on ollut olemassa.

Sen suunnan kieltäminen ihmiseen johtaneella ja joillakin muillakin evoluutiolinjoilla on yhtä titeenvastaista kuin evoluution itsensä kieltäminen.

Ja tuon suunnan kieltäjillä toissa vuosisadan lopulla, kuten William jamesilla, olikin uskovainen tausta, ja uskovaiset rahoittajat ja kannattajat: "ikuisesti muuttumaton geeni" oli nimittäin tuolloin nimenomaan silloisten kreationistien lyömäase evolutionisteja vastaan Amerikoissa aina vuoteen 1927 saakka, jolloin Thomas Hunt Morganin (nob. 1933, yksi Nobel-historian kevyimmistä sinänsä) laboratorion tutkija Hermann Joseph Müller (nob. 1946) osoitti kokeellisesti, että mutaatiota voidaan saada aikaan keinotekoisesti röntgensäteillä. (Se taisi olla ainoa kerta kun käytännössä samasta asiasta on myönnetty nobel kaksi kertaa eri vuosina, minkä säännötkin taitavat ainakin nykyään kieltää, eli ettei kyseessä ollut virallisesti yhteisnobel, ensin johtajalle ja sitten vasta aikojen päästä tutkijalle itselleen.)

RK

***

Altti.Viheriö
27.10.2003 01:25:00
125100

vastaus RK:lle

Sattui infinite loop, joten vastaus RK:n ensimmäiseen viestiin on tässä.

RK kirjoitti 24.10.2003 (125037)...

>"Hunajamehiläisellä tehtyjen
>tutkimusten mukaan geenien ja
>käyttäytymisen välillä on vahva
>yhteys.

Kuulostaisi tosiaan uskomattomalta, jos ei olisi. Sitaatti vaikuttaa ns. nollauutiselta ja/tai sitten toimittaja on pihalla asioista. Pointti kai oli kuitenkin se, että mehiläisten muuttuvat funktiot/roolit yhteisössä näyttäisivät saavan eri geenit ekspressoitumaan eri tavoin. Onko sekään sitten uutinen, en tiedä, kun en ole hyönteistutkija.

>Naarasmehiläiset kehittyvät
>hoitajista työmehiläisiksi parin
>kolmen viikon kuluessa. Jos
>yhteisössä on liian vähän
>työmehiläisiä, osa hoitajista
>kehittyy ravinnonhankkijoiksi
>nopeammin. Tämä viittaa geenien isoon
>rooliin käyttäytymisessä.

Tässä viimeisessä virkkeessä asia on kääntynyt jotenkin päälaelleen, vai? Tuollainen "viite" ei ainakaan minusta ole kovin järisyttävä uutinen.

>Vielä ei voida sanoa, kuinka paljon
>samaa tapahtuu ihmisessä, sillä
>ihminen kehittyy paljon hitaammin ja
>on monimutkaisempi. Ihmisellä ja
>mehiläisellä on kuitenkin paljon
>samoja geenejä.

Taas näyttää kummalta. Luulisi, että ko. tutkijoiden tuloksista voisi pikemminkin päätellä, että ihmisellä oppiminen ja ympäristö vaikuttavat vielä huimasti enemmän siihen, mitkä geenit ekspressoituvat ja mitkä eivät.

>Yhteiskunta - ja
>kasvatustieteilijöiden mielestä
>geenit uhkaavat humaaneja arvoja.

Omituinen tulkinta. "Geenit" tuskin uhkaavat yhdenkään ihmistieteilijän mielestä humaaneja arvoja. Se, mihin arvoarvostelmiin ja ideologisiin johtopäätöksiin jotkut (tutkijat, poliitikot ym.) päätyvät geenitutkimuksen tulosten perusteella, voi puolestaan olla arveluttavaa. Toimittaja sotkee asioita.

Enpä tiedä, onko kukaan "hörhö" väittänyt, että hyönteisten käyttäytyminen perustuisi ehdollisille reflekseille. Varmaan sellaisiakin maailmaan mahtuu.

Mitä tulee käsitteeseen "tunnustuksellinen postmodernisti" se on ristiriitaisuudessaan absurdi. Ainakaan anything goes/nothing matters -tyylin radikaali postmodernismi (à la Paul Feyerabend) ei ole kovin "tunnustuksellinen" asia, päinvastoin. Tunnustuksellisuus vaatisi uskoa ja sitoutumista, mikä tietoteoreettisilta relativisteilta tai arvorelativisteilta juuri puuttuu.

Itse pidän itseäni enemmän hardcore humanistina, siis uskon hyvyyteen, totuuteen ja kauneuteen (ja tässä totuus ei tarkoita pelkästään tietoteoreettista totuutta). Se taas sitten voikin olla "tunnustuksellista".

Sosiaalinen konstruktionismi on huomionarvoinen näkökulma ja toimii minusta hyvänä kritiikkinä äärireduktionismia ja fysikalismia vastaan, mutta totuus silti lienee jossain näiden ääripäiden välillä tai sivussa niistä.

Sikäli olen (maltillinen) konstruktionisti, että kielen ja kielipelien merkitys ajattelussamme ja suhteessamme maailmaan on mielestäni olennainen. Sitä ei pääse pakoon sekään objektivisti, joka kuvittelee kykenevänsä leijumaan irrallaan ihmisen maailmasta, kun hän tutkii luontoa.

Meillä on yhteinen fyysinen maailma elettävänä ja koettavana, mutta heti kun alamme aistia, havainnoida, kokea, ajatella, muistaa sitä tai kuvata ja selittää sitä toisille, huomaamme, että se alkaa hajota tulkinnanvaraisuuksiksi ja yhteinenkin tietämyksemme siitä on viime kädessä sopimuksenvaraista. Me emme voi sanoa mitään ihmisen tuottamaa tietoa täysin ehdottomaksi, absoluttiseksi tosiasiaksi.

Tämä ei kumoa kuitenkaan sitä seikkaa, että tieto maailmasta voi olla huonosti perusteltua tai hyvin perusteltua. Mielestäni tieteet teorioineen ja metodologioineen tuottavat tietoteoreettisesti luotettavampaa ja vakuuttavammin argumentoitua tietoa maailmasta kuin esim. uskonnot tai pseudotieteet. Näin ajattelevat uskoakseni useimmat myös ns. postmodernisteista; he lentävät mieluummin insinöörin kuin Salvador Dalin suunnittelemassa lentokoneessa. "

Muokannut: Risto Koivula, 4/14/2021 1:04:27 AM


Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404870 , Risto Koivula , 19.03.2021 23:27:28 ]
    Tasa-arvon päivän "kunniaksi": erityinen "Naisten Tiede" - vai josko sittenkin OIKEA TIEDE???!!!   [ 404871 , Risto Koivula , 19.03.2021 23:45:32 ]
        23.3. 20121: YLE1:n AamuTV:n Jälkidigi ("Digihiki") 7.45 (1.20): EI TAASKAAN TYPERY(Y)KSILLÄ JA JÄRJETTÖMYYKSILLÄ ÄÄRTÄ EIKÄ RANTAA   [ 404915 , Risto Koivula , 25.03.2021 19:40:55 ]
            23.3. 20121: YLE1:n AamuTV:n Jälkidigi ("Digihiki") 7.45 (1.20): EI TAASKAAN TYPERY(Y)KSILLÄ JA JÄRJETTÖMYYKSILLÄ ÄÄRTÄ EIKÄ RANTAA   [ 404959 , Risto Koivula , 01.04.2021 10:10:27 ]
                23.3. 20121: YLE1:n AamuTV:n Jälkidigi ("Digihiki") 7.45 (1.20): EI TAASKAAN TYPERY(Y)KSILLÄ JA JÄRJETTÖMYYKSILLÄ ÄÄRTÄ EIKÄ RANTAA   [ 404960 , Risto Koivula , 01.04.2021 10:27:10 ]
        Tasa-arvon päivän "kunniaksi": erityinen "Naisten Tiede" - vai josko sittenkin OIKEA TIEDE???!!!   [ 404917 , Risto Koivula , 26.03.2021 01:15:48 ]
    Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404918 , Klabitalisti , 26.03.2021 04:25:54 ]
        Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404925 , Risto Koivula , 26.03.2021 18:38:52 ]
            Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404940 , Klabitalisti , 27.03.2021 13:24:27 ]
                Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404957 , Risto Koivula , 01.04.2021 08:43:14 ]
                Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 404958 , Risto Koivula , 01.04.2021 09:10:49 ]
                    Tasa-arvon päivän "kunniaksi": Sotilasliitto Nato ja hallitus etsivät yhdessä hallitusta kritisoineita kansalaisten viestejä tekoälyn avulla   [ 405560 , Risto Koivula , 18.06.2021 06:57:40 ]
            Word Economic Forumin (vanha)natsihöntän Kalus Scwabin Twitter-tilt katkaistu, ja niitä lainanneita nettijuttuja poistettu   [ 404983 , Risto Koivula , 04.04.2021 01:16:35 ]
                Olli-Pekka Heinoselle kalossia. Onko uusi opetusministeri Jussi Saramo (lopultakin, vaihteeksi) "miestentieteilijä"...?   [ 405067 , Risto Koivula , 14.04.2021 00:55:38 ]
                    Olli-Pekka Heinoselle kalossia. Hän on hölynpölytoimittaja.   [ 405073 , Risto Koivula , 14.04.2021 22:56:14 ]
                        Olli-Pekka Heinoselle kalossia. Vt. seuraaja Samu Seitsalo ideoi, että ylimmiltä virkamiehiltä edellytettäisiin muun EU-maan työkokemusta...   [ 405081 , Risto Koivula , 15.04.2021 23:49:20 ]
                Maailman nuoret (typeyys)"johtajat" 2020...   [ 405398 , Risto Koivula , 30.05.2021 03:24:30 ]
                    Konkka-Sanna - sankka (WEF-)konna...   [ 406223 , Risto Koivula , 12.08.2021 03:33:54 ]
                        Kymmenien miljoonien kaupat: Veronmaksajat ostivat Ohisalon mieheltä tappiollisen bisneksen!   [ 406243 , Risto Koivula , 12.08.2021 22:07:58 ]