Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana

Risto Koivula, 7/2/2021 12:02:29 AM, 405760

Lainaus: Kai Varma, 01.07.2021 00:47:21, 405743
Vastatakseni Koivulan kysymyksiin, minun on ensin täsmennettävä asemaani tällaisella ”ammattiväittelijöiden” palstalla.

Ensinnäkin olen ilmastoasioissa kovin ”myöhäisherännyt” ja tulen keskusteluun ulkopuolelta.

En hallitse tohtoritason tieteellistä keskustelua. Alun perin en hakeutunut ilmastoasioihin, vaan kävin juuri ennen koronakaranteenin julistamista Helsingissä vaimoni kanssa teatterissa katsomassa näytelmää ”Homo sapiens”.


VOIHAN PERSE, että tämmöstäkin!!!

Tätä paskaa on ajettu jo pitempään muka "TIETEEN" lipun alla - "Taiteellista valehtelua"!!!

Ja myös ylimpiin tarkastusvirkoihin on nimitetty TAIDETUTKINNON suoriottanetia kuten TYTTI YLIVIIKARI!!!

Sellaisen reviisoorin korkeinta osaamista on osata katsoa juuri oikeissa, pahiten päiwwittua olevissa kohdissa läpi sormien!!!

Lainaus
Minua kiinnosti ihmisen historia, ja kiinnostuin siis tuon näytelmän takana olevasta israelilaisesta tiedemiehestä siinä määrin, että ajattelin tutustua tekijään ostamalla hänen uudemman teoksensa. ”Huomisen lyhyt historia”. Koronakaranteeni pakotti eläkeläisen niinkin epätoivoiseen tekoon, kuin kirjan tilaamiseen nettikaupasta. No pieleenhän se meni, enkä saanut ”Huomisen lyhyttä historiaa” vaan ”Tulevaisuuden lyhyen historian” (TLH).


Et ainakaan menettänyt mitään: "Israelilainen" EI OLE TIEDEMIES vaan UMPISEKOPÄÄ "TRANSHUMANISTI" SCIFI-KIRJAILIJA, joka väärentää myös biologiaa kuten neurofysiologiaa, on totaalisesti väärillä jäljillä.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/404038?page=1#404089

" Yuval Noah Harari on sekopää läpikotaisin väärässä oleva "transhumanistinen" haistapaskantieteilijä, joka kuuluu ainakin yhteen äveriääseen sekopääsalaliittoon

Jared Diamond ("Pullotettu Timantti) on Hölösen nimittämä "Suomen ulkomainen akateemikko", jolle meidän veroista maksetaan amerikkalaista professorinpalkkaa sikäläisine vakuutuksineen...

https://www.sedaily.com/NewsVIew/1KV6BDN9US

Jared Diamond & Yuval Harari talk about big history and tormorrow

2016-04-25 15:47:06

Diamond “Finite Resources and Human Inequality will weigh human life down”

Harari “Whether could handle the body and brain or not affects the destiny of a country”

Diamond will give keynote speech at 'the Seoul Forum 2016' on May 11 in Korea

“What will be the greatest driving force for changes of human society in the future?”

Guess what would be the answer from two great scholars-Jared Diamond, who is called Charles Darwin of 21st century and the author of ‘Guns, germs and steel’, and Yuval Harari, who is a professor of history and the author of the international bestseller ‘Sapiens’?

The big talk of the century which Dr. Diamond and Prof.Harari had had, was arranged by Seoul Economic Daily, one of the oldest economic daily in Korea, celebrating the Seoul Forum 2016.‘SEOUL FORUM 2016’ will take place at the Shilla Hotel in Seoul, Korea, from May 11 to 12.This is the world’s first talk between two scholars through the e-mail.Dr.Diamond and Prof. Harari respectively located in USA and Israel, so have exchanged opinions by sending and receiving E-mail. Seoul Economic Daily made a request to Prof. Yuval Harari to ask six questions. However Prof. Yuval Harari answered the questions first and then threw the questions to Dr. Diamond with his comments. Dr. Diamond also gave his opinion about those questions and comments. And as Prof.Harari added his opinion on Dr. Diamond’s answer. Dr, Diamond’s final responses will be unveiled at the ‘SEOUL FORUM 2016’ from May 11 to 12.

And for now Seoul Economic Daily releases a full talk of two great scholars ahead of the ‘SEOUL FORUM 2016’.


https://youtu.be/AvEc3hD9hOg

1. What will be the greatest driving force for changes of human society in the future?

Prof. Harari: The greatest driving force will undoubtedly be technology, especially computer science and biotechnology.

Whereas in the past the main products of the human economy were guns, steel, textiles and food, the main products of the twenty-first-century economy will be bodies, brains and minds.


Lainaus
No koska olen kirjojen suhteen kaikkiruokainen aloin lukea. Puoleen vuoteen en päässyt juuri johdantoa pitemmälle, sillä tuo kuva sivulla 17 oli hypnotisoiva. Voiko tuon mystiseltä tuntuva ilmastonmuutoksen perussyyn kiteyttää noin yksinkertaiseksi. Tekniikan parissa elämäntyön tehneenä kuvassa näkyi kaksi sisäkkäistä suljetun kierron prosessia, joista toisen kierron nopeus oli miljoonissa vuosissa ja toisen kierto oli taas vuosissa laskettavissa.

Ja nyt ihmiskunta oli porannut reiän isosta kierrosta pieneen, josta vuoti pieneen kiertoon moninkertainen määrä hiiltä vuodessa aikaisempaan nähden. Vuosimiljoonia tasapainossa ollut nopea kiertohan järkkyy varmasti.

Jos siis tuo kuva on totta, on hiilinieluihin siirtely näpertelyä. Maa-meri-ilma-systeemi on avoin systeemi, joka jakaa hiilen luonnonlakien mukaiseen tasapainotilaan eri osien välillä. Ihmiskunnalla ei koskaan tule olemaan resursseja, joilla se voisi tätä tosiasiaa muuttaa. Kirjaa (TLH) lainatakseni: ”Ei kannettu vesi kaivossa pysy”.

Näytti kuin tekijät sanoisivat vanhan sadun mukaisesti, ettei ”ilmastokeisareilla ole vaatteita”. Tiedemaailmassa on tietoa, mutta ilmastokeisareita ovat poliitikot, joita ohjaa äänestäjän pelko. Uskoni poliitikkoihin, jotka vannovat hiilinielujen nimeen alkoi horjua; hiilinielut ehkä siirtävät ongelman lapsiltani lastenlapsilleni, mutta heille kaikkein vähiten haluan tuottaa tuskaa. Näin huoli lastenlapsistani ajoi minut tähän ilmastokeskusteluun, ja järkytykseni vain syveni kun tohtori Sihto-Nissilä vastasi kysymykseeni, ja vahvisti, että kuvan perusajatus on oikea!

Kerroin tämän siksi, että tulisi ymmärretyksi motiivini osallistua keskusteluun. Se on niin yksinkertainen kuin pelko lastenlasteni puolesta.


KEILLE siellä "suositeltiin vastuuta", kun ei poliitikoille?

-------------------------------------------

Lainaus
Nyt siis noihin Koivulan esiin nostamiin asioihin!

1. Siperian metaani

Tämä keskustelu koski (ainakin niin tarkoitin aloittaessani) sitä, että tuo kuva, johon juutuin, täytyy olla tieteen kovassa ytimessä tunnettu, koskapa niinkin kova tekijä kuin Krauss pohtii asiaa. Ja sitten sitä, miten kehnosti se on tunnettu poliitikkojen keskuudesa.

Toki metaani on osatekijä ilmastoasiassa, mutta Siperian metaani tuon kuvan kontekstissa on sivuseikka.


Se on hiilen kietoa siinä kuin hiilidioksidinkin kierto. Optisesti se on kymmemen kertaa pahempi kasvihuonekaasu kuin hiilidiosidi. Mutta se ei kierrä biologisen kierron piirissä vaan ilmakehässä ensin nousee yläimoihin josta vähitellen karkaa avaruuteen, tai otsoni polttaa sen hiilen ja vedyn oksideiksi.

Lainaus
Tosin mielenkiintoinen sellainen ja itsekin kyselin sen perään ”kysyilmastosta.fi sivustolla saamatta vastausta

(https://kysymykset.kysyilmastosta.fi/t/onko-olemassa-hyvaa-ja-pahaa-metaania/1077?u=kaivarma).


Kysymys on tyhmästi ja väärin asetettu.

Lainaus
2. Mistä luulen TLH:n tekijöiden olevan tieteen huipulta.

Tuo kysymys olikin itseasiassa koko viime vuoden pohdinnan ytimessä pohtiessani ovatko lapsenlapseni todella vaarassa. Kun kuva jonka he olivat luoneet oli fiktiivisen teoksen johdannossa, oli mielestäni mahdollista, että jokin oleellinen seikka tuosta kuvasta puuttuu, joten eräänlaisella taikurin tempulla luodaan illuusio, joka johtaa uskottavasti katastrofiin.
Mutta vaikka kuinka kyselin viisaammilta, ei kukaan osannut osoittaa tuosta kuvasta virhettä, ja kun tohtori Sihto-Nissilä kuvan periaatteellisen totuudenmukaisuuden vahvisti, oli minulle selvää, että tekijät eivät ole mitään dekkarikirjailijoita.


Harari on ainakin pahempaa.

Lainaus
Lisäksi tohtori Sihto-Nissilä vahvisti, että kirjan minulle seuraava täysin kryptinen lause on tietyin varauksin totta: ”Maapallon hiilidioksiditasapaino on nimittäin liian monen toisistaan riippumattoman osatekijän muodostama dynaaminen kokonaisuus, jonka matemaattinen mallintaminen johtaa niin monimutkaisiin osittaisdifferentiaaliyhtälöihin, että niiden ratkaisemisessa parhaatkin tietokoneet tukehtuvat.

Ja kun sitten joskus saadaan avuksi kvanttitietokone, joka ei tukehdu, ei löydy sitä neroa, joka osaisi tulkita sen antamia tuloksia.”


Tuo saattaa olla aivan turha toivo. Maailma on sitä paitsi laskennallinen vain siltä osin kuin se pystytään teoreettisesti mallintamaan oikein.

Lainaus
Tuollainen teksti vaatinee jo korkeamman matematiikan hallintaa.

Ja kun sitten Krauss kuvaa samaa problematiikka samoilla argumenteilla en enää usko, että tekstiä on tehty show-mielessä.
Ja edelleen, kun sitten useamman luentakerran jälkeen on minulle vakiintunut käsitys, että kirjan varsinainen sanoma löytyy tuolta mustan huumorin leimaamasta fiktiivisestä osiosta, jossa varoitetaan geenimanipulaation vaaroista ja tiedeuskovaisuuden ongelmista ja uskontojen yleisestä vaarallisuudesta, on selvää ainakin minulle, että jokin tieteellinen ”lauantaiseura” haluaa avata yleiseen keskusteluun foorumin jossa he vapautuisivat tieteen pakkopaidasta ja muotokielestä. Oikeampi kysymys minusta on se, voidaanko kuunnella asiantuntijoita, jotka esittävät näkemyksensä fiktiivisessä kontekstissa taiteen tavoin kirjallisena kokonaisuutena. Voidaanko nuo näkemykset sivuuttaa vain sillä perusteella. että teoksen taiteellinen tasoon ei ole panostettu ja oikoluennan kustannuksissakin lienee säästetty? Tekeekö fiktiivinen konteksti tiedon vääräksi?

3. Onko kysymys käännöskirjasta tai referaatti

Tuohon en osaa vastata. Mutta olettaisin, että jos se on käännös, kirjan alkuperäinen kirjoittaja varmaan nostaisi valtavan metakan, koska alkuperäisteosta ei ole mainittu. Todennäköisempänä vaihtoehtona pidän, että kirja on jonkinlainen tiedemaailman sisäpiirijuttu, koskapa kirjaa ei mainosteta missään.


Todennäköiseti kyseessä EI OLE "Tiedemaalma"...

(Päin vastoin - voisin epäillä vaikka tätä Höpsis ry:tä, tai URSAa, mutta en kuitenkaan epäile, kun en ole lukenut...)

Lainaus
Vakavista asioista lasketaan leikkiä mustan huumorin muodossa, mutta he eivät selvästikään leiki vakavalla asialla, vaan liputtavat voimakkaasti esim. vetytalouden puolesta.


No se on vetyfirmojen mainosta...

PS: Wanhaa settiä palstalta aiheesta:

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/46678?page=2#46841

" Jouko_Koppinen
24.04.2001 01:54:01
46841

Diffusionistit

Juha Savolainen kirjoitti 23.04.2001 (46808)...

>Tähän oman alitajunnan tutkiskeluun
>saa verrattoman avun Jared Diamondin
>upeasta teoksesta "Guns, Germs and
>Steel" (vaikka siinä annettu kuvaus
>polynesialaisten ekspansiosta onkin
>osin erheellinen). Kuka kääntäisi ja
>julkaisisi sen suomeksi?

Kirja on hyvä. Käännän sen mielelläni, jos kustantaja vaan löytyy...

Jouko "


http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/59338?page=3#59586

Jaakko_Kankaanpää(r)
01.10.2001 02:39:46
59586

Jared Diamond, sosiobiologia

Hei,

Gustavsson kirjoitti 01.10.2001 (59561)...

>Jaakko_Kankaanpää(r) kirjoitti 01.10.
>2001 (59556)...

>>Se, millaista "kehitystä" kohti
>>luonnonvalinta on modernissa tai
>>esimodernissa maailmassa ihmistä
>>viemässä, on muutenkin
>>mielenkiintoinen juttu. Jared Diamond
>>argumentoi mainiossa kirjassaan "Guns,
>>Germs and Steel", että
>>eurooppalaiset ovat luonnostaan
>>tyhmempiä kuin monet luonnonkansat,
>>koska täyteen sullotulla mantereella
>>evoluution kannalta tärkeitä
>>ominaisuuksia on mm. kulkutautien
>>sieto, ei niinkään selviäminen
>>luonnossa oman nokkeluuden varassa.

>Eihän se niin argumentoi. Sanoo vain,
>että jos olisi pakko arvata hän
>kallistuisi luonnonkansojen puolelle
>älykkyysvertailussa. Viisaana miehenä
>Diamond jättääkin sitten
>älykkyyserojen pohdinnat siihen.

OK, olet varmaankin oikeassa. Siitä on hetki kun sen kirjan luin, ja asia on luultavasti muuttunut päässäni.

>>No, tulikos lipsahdettua
>>sosiobiologian puolelle. Pahoittelen.

>Mitä pahaa siinä on?

Ei kai siinä *periaatteessa* mitään, mutta jäljet pelottavat.

J. "

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/85970?page=1#86042

" RK
10.07.2002 01:40:42
86042

Re: Miksi valkoihoiset eivät ole tyhmempiä kuin muut rodut?

Mörri kirjoitti 09.07.2002 (86022)...

>>Metsästyksen vaihtuminen eläinten
>>kasvattamiseen tulee myöhemmin, mutta
>>idea on sama (jos kerran voin
>>kasvattaa kasveja, niin miksei myös eläimiä...)

>Tästä aiheesta kannattaa lukea Jared
>Diamondin "Guns, Germs and Steel".
>Siinä selitetään melko hyvin ne syyt,
>jotka johtivat siihen, miksi maailma
>on sellainen kuin nyt.

Jared Diamond on humpuukia, sosiobiologiaa.

>>>Pointtini on siinä, että meillä on
>>>taipumus yliarvioida älykkyyden ja
>>>perimän merkitys menestymisessä.
>>>Eurooppalaiset ovat menestyneet

>>Nyt pitää määritellä menestyminen.
>>Minusta eurooppalainen ei ole yhtään
>>sen menestyneempi kuin esim.
>>kiinalainen.

>Mikä on kiinalaisen elintaso,
>terveys ja odotettavissa oleva
>elinikä tällä hetkellä, ja kumpi on
>miellyttävämpi yhteiskunta,
>eurooppalainen vai kiinalainen.
>Opiskelemmeko me koulussa Kungfutsen,
>Lao Tsen tai Meng Tsen filosofiaa vai
>olisivatko nimet sittenkin vaikkapa
>Hume, Locke ja Kant.Entä kuka sanelee
>teknologian ja kaupan standardit.
>Minä osaan lukea japanilaista tekstiä,
>mutta kuinka moni länsimaissa tuntee
>ensimmäistäkään kanjia? Tai edes
>välittää tuntea?

>>Evolutionääriselta kannalta
>>katsottuna aasialainen on
>>eurooppalaista menestyneempi.

>Biologiselta vaiko
>kulttuurievoluution?

>>Teknologisella puolella
>>eurooppalainen on menestynyt lähinnä
>>suuremman agressiivisuutensa ansiosta
>>mikä edisti aseteknologiaa. Meitä
>>teknologisesti heikommat kulttuurit
>>tuhottiin tai alistettiin ja
>>kehittyneemmät otettiin
>>liittolaisiksi siellä missä voitiin.

Kalevalassa teknisesti edistyneillä on suomalais-ugrilainen nimi, joka viittaa volgansuomalaiseen suuntaan (Seppo Ilmarinen, mahdollisesti samaa kantaa kuin ud-murtien tulenjumala Inmar, jota palvotaan vieläkin jossakin päin), tietäjillä ym. "hyvillä" on balttilainen nimi (mm. Väinämöinen, luultavasti sanasta Vienas, yksi, ensimmäinen, kuten shienas = heinä), ja roistoilla muilla puliveivareilla on germaaninen nimi (esim. Louhi, Lemminkäinen (sikäli kuin tämä tulee goottien liekkiä merkitsevästä sanasta), ja he ovat "Pohjolasta"...

[RK: "Lemminkäinen ei tule germaanikielistä, koska lempi, lemmen = lämmin alun perin, taipuu kaavalla, jolla germaanilainat goottilainat mukaan lukien eivät taivu. Näillä sanoilla on kyllä kantaindoeuroopassa yhteinen juuri "*plem-" = palaa. Suomalais-ugrilainen lämmin-sana on "suoja". Lemminkäinen ei myöskään ollut varsinaisesti puliveivari, vaan ehkä aavistuksen verran tyhmänkankea (ainakin verrattuna Pohjolan emäntään ja tyttäreen, jota himoitsi) supersankari, jolla teetettiin mahdottomia sankaritöitä, joista palkinto jäi saamatta...

Tässä pätkässä ei valitettavasti näy Lemminkäisen ja Pohjolan Neidon, siviilissä avioparin, tulisuudelma, jossa kahdekan tervasoihdun tullipäätä kisri hurjaa vaotia ympärollä...

https://www.youtube.com/watch?v=iBowdvrP7xg ]

>Näin ovat menetelleet kaikki
>kulttuurit kautta aikojen.
>Eurooppalaiset eivät ole yhtään sen
>enempää tai vähempää aggressiivisia
>kuin ketkään muutkaan.
>Eurooppalaisilla oli se pieni mutta
>riittävä teknologinen etumatka
>kriittisellä hetkellä - se riitti.
>Kiinalaisilla olisi ollut tämä
>etulyöntiasema 1300-luvulta 1500-
>luvulle, mutta keisarit valitsivat
>sisäänpäinkääntymisen (kuten Japani
>1600-luvulla) ja haaskasivat
>mahdollisuutensa hovijuonittelujen
>takia. Amiraali Cheng Bo oli käynyt
>jo Afrikan itärannikolla ja
>todennäköisesti Etelä-Amerikassa.

>>Eurooppalainen on myöskin ollut
>>moraalisesti kiero ja viekkautta on
>>käytetty siellä missä voimalla ei
>>tulosta synny.

>Kaikki ihmiset ovat moraalisesti
>kieroja ja viekkautta käytetään
>kautta linjan siellä missä voimalla
>ei tulosta synny. Juutalaiset ovat
>olleet spesialisteja tässä lajissa.

Eli kumpi siis oli pahempi, hankkia jotakin viekkaudella vai rymistellä vastaavassa tarkoituksessa kirveillä ja rautakangilla...

RK "

Muokannut: Risto Koivula, 7/2/2021 1:51:46 AM


Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405623 , Kai Varma , 25.06.2021 04:18:24 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405624 , Kai Varma , 25.06.2021 10:06:53 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405646 , Mr.K.A.T. , 26.06.2021 21:40:59 ]
            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405704 , Kai Varma , 29.06.2021 09:00:24 ]
                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405706 , riiviö , 29.06.2021 09:52:54 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405707 , Kai Varma , 29.06.2021 10:16:46 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405708 , PeP , 29.06.2021 10:51:43 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405710 , Kai Varma , 29.06.2021 11:56:50 ]
                Rosling, Ward+Brownlee   [ 405730 , Mr.K.A.T. , 29.06.2021 22:55:07 ]
                    Rosling, Ward+Brownlee   [ 405731 , Kai Varma , 30.06.2021 10:32:30 ]
                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405738 , Risto Koivula , 30.06.2021 16:31:47 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405743 , Kai Varma , 01.07.2021 00:47:21 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405745 , riiviö , 01.07.2021 12:27:43 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405748 , Kai Varma , 01.07.2021 14:19:41 ]
                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405752 , riiviö , 01.07.2021 18:40:22 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405753 , PeP , 01.07.2021 20:35:34 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405756 , Kai Varma , 01.07.2021 22:41:44 ]
                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405826 , riiviö , 03.07.2021 22:42:05 ]
                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405830 , Kai Varma , 04.07.2021 02:08:42 ]
                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405835 , riiviö , 04.07.2021 10:35:42 ]
                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405837 , Kai Varma , 04.07.2021 13:34:59 ]
                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405839 , riiviö , 04.07.2021 19:54:06 ]
                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405840 , Kai Varma , 04.07.2021 21:30:59 ]
                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405841 , Kai Varma , 04.07.2021 21:31:02 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405760 , Risto Koivula , 02.07.2021 00:02:29 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405767 , Kai Varma , 02.07.2021 07:19:26 ]
                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405768 , Risto Koivula , 02.07.2021 08:51:07 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405771 , Kai Varma , 02.07.2021 10:21:21 ]
                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405823 , Risto Koivula , 03.07.2021 19:50:54 ]
                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405829 , Kai Varma , 04.07.2021 00:38:21 ]
                                    "Transhumanisoimisen" "kritisoiminen" on jo maailmanlaajuista "roskapostia"...   [ 406195 , Risto Koivula , 10.08.2021 08:16:53 ]
                                        "Transhumanisoimisen" "kritisoiminen" on jo maailmanlaajuista "roskapostia"...   [ 406200 , sherlocker , 10.08.2021 13:46:01 ]
                                            "Transhumanisoimisen" "kritisoiminen" on jo maailmanlaajuista "roskapostia"...   [ 406210 , Risto Koivula , 11.08.2021 05:38:37 ]
                                                On se niin väärin...   [ 406439 , sherlocker , 20.08.2021 21:48:30 ]
                                                    On se niin väärin...   [ 406521 , Risto Koivula , 23.08.2021 20:34:26 ]
                                                        On se niin väärin...   [ 406554 , sherlocker , 26.08.2021 03:04:04 ]
                                                            Tiedettä puolustetaan aseellisestikin   [ 406568 , Risto Koivula , 26.08.2021 23:25:08 ]
                                                                Tiedettä puolustetaan aseellisestikin   [ 406601 , sherlocker , 28.08.2021 15:13:42 ]
                                                                    Tiedettä puolustetaan aseellisestikin   [ 406612 , Risto Koivula , 29.08.2021 04:30:34 ]
                                                            On se niin väärin...   [ 406597 , sherlocker , 28.08.2021 13:36:06 ]
                                                        On se niin väärin...   [ 406556 , sherlocker , 26.08.2021 03:46:52 ]
                                                            On se niin väärin...   [ 406564 , Risto Koivula , 26.08.2021 19:08:41 ]
                                                                On se niin väärin...   [ 406600 , sherlocker , 28.08.2021 13:45:31 ]
                                                                On se niin oikein   [ 406649 , sherlocker , 30.08.2021 21:23:43 ]
                                                                    On se niin oikein   [ 406669 , Risto Koivula , 31.08.2021 05:26:50 ]
                                        "Transhumanisoimisen" "kritisoiminen" on jo maailmanlaajuista "roskapostia"..., peli vaan kovenee...   [ 406224 , Risto Koivula , 12.08.2021 05:02:50 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406231 , Risto Koivula , 12.08.2021 09:44:27 ]
                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406232 , Risto Koivula , 12.08.2021 10:33:04 ]
                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406248 , Kai Varma , 12.08.2021 23:58:50 ]
                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406256 , riiviö , 13.08.2021 08:41:47 ]
                                                    Ehdotukset sen kun "paranee": "Kylmäkoneet jäähdyttämään meriä"... mutta minne se hukkalämpö sitten lykättäisiin Maapallolta ja miten?   [ 406272 , Risto Koivula , 14.08.2021 04:15:14 ]
                                                        Ehdotukset sen kun "paranee": "Kylmäkoneet jäähdyttämään meriä"... mutta minne se hukkalämpö sitten lykättäisiin Maapallolta ja miten?   [ 406294 , Kai Varma , 14.08.2021 21:26:10 ]
                                        KAIKKI Hölösen Suomen_ulkomaisen_akateemikon "erityistieteet" on osoitettu haistapaskaksi, myös "leipälji" arkelogia...   [ 406249 , Risto Koivula , 13.08.2021 01:06:30 ]
                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405780 , riiviö , 02.07.2021 13:53:15 ]
                                nettikeskustelusta täällä   [ 405802 , Mr.K.A.T. , 03.07.2021 01:08:25 ]
                                    nettikeskustelusta täällä   [ 405804 , Kai Varma , 03.07.2021 09:33:41 ]
                                        nettikeskustelusta täällä   [ 405815 , PeP , 03.07.2021 13:34:18 ]
                                            nettikeskustelusta täällä   [ 405820 , Kai Varma , 03.07.2021 16:33:00 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405792 , PeP , 02.07.2021 16:20:04 ]
                Tapaus Koivula   [ 405842 , Otto Mäkelä , 04.07.2021 22:07:17 ]
                    Tapaus Koivula   [ 405845 , Kai Varma , 05.07.2021 08:25:00 ]
                    Tapaus Koivula   [ 406117 , Risto Koivula , 06.08.2021 06:47:41 ]
    Taalas   [ 405647 , Mr.K.A.T. , 26.06.2021 21:53:27 ]
        Taalas   [ 405650 , PeP , 26.06.2021 22:43:07 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405654 , Risto Koivula , 27.06.2021 04:54:41 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405658 , Kai Varma , 27.06.2021 08:32:39 ]
            "Tulevaisuuden lyhyt historia" on EU:n Investointipankin ja Attac-kansalaisjärjrstö perustajan Jacques Attalin kirjoittama   [ 405664 , Risto Koivula , 27.06.2021 12:04:20 ]
                "Tulevaisuuden lyhyt historia" on EU:n Investointipankin ja Attac-kansalaisjärjrstö perustajan Jacques Attalin kirjoittama   [ 405670 , Kai Varma , 27.06.2021 13:26:31 ]
                    Tää on jonkun Ollilan kirjoittama - taidat tietää hyvinkin...   [ 406226 , Risto Koivula , 12.08.2021 06:50:18 ]
                        Olisikohan tämä se Ollila?   [ 406381 , Risto Koivula , 19.08.2021 05:14:36 ]
                            Olisikohan tämä se Ollila? Jaoin "EPÄTIETEEN" palstalle edeleenkäsittelyyn:   [ 406416 , Risto Koivula , 20.08.2021 04:08:31 ]
                                SITRA:n Ilmastofoorumi joron jäljillä - rahataa vain omille huijareolleen?   [ 406418 , Risto Koivula , 20.08.2021 05:57:46 ]
                                    SITRA:n Ilmastofoorumi joron jäljillä - rahataa vain omille huijareolleen?   [ 406423 , riiviö , 20.08.2021 11:13:16 ]
                                        SITRA:n Ilmastofoorumi joron jäljillä - rahastaa vain omille huijareilleen?   [ 406487 , Risto Koivula , 22.08.2021 02:54:45 ]
    Ilmastonmuutoksen kolme kovaa pointia   [ 405843 , KimmoK , 05.07.2021 08:12:44 ]
        Ilmastonmuutoksen kolme kovaa pointia   [ 405846 , Kai Varma , 05.07.2021 08:41:01 ]
        Ilmastonmuutoksen kolme kovaa pointia   [ 405853 , Kai Varma , 06.07.2021 07:21:58 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405854 , riiviö , 06.07.2021 10:05:40 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405856 , Kai Varma , 06.07.2021 18:16:26 ]
            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405859 , PeP , 06.07.2021 21:43:55 ]
                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405860 , Kai Varma , 07.07.2021 10:56:55 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405861 , PeP , 07.07.2021 14:19:41 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405865 , Kai Varma , 08.07.2021 10:41:30 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405866 , PeP , 08.07.2021 11:19:33 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405862 , riiviö , 07.07.2021 14:42:37 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405863 , Kai Varma , 07.07.2021 19:46:03 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405867 , riiviö , 08.07.2021 11:22:17 ]
                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405869 , Kai Varma , 08.07.2021 18:55:22 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405870 , PeP , 08.07.2021 23:05:20 ]
                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405874 , Kai Varma , 09.07.2021 10:32:00 ]
                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405879 , riiviö , 09.07.2021 20:12:59 ]
                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405880 , PeP , 09.07.2021 20:36:58 ]
                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405884 , Kai Varma , 09.07.2021 22:05:29 ]
                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405885 , riiviö , 09.07.2021 23:34:34 ]
                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405886 , Kai Varma , 10.07.2021 00:01:46 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405891 , PeP , 10.07.2021 08:56:46 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405894 , riiviö , 10.07.2021 11:07:15 ]
                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405887 , PeP , 10.07.2021 00:03:10 ]
                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405889 , Kai Varma , 10.07.2021 01:36:31 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405890 , PeP , 10.07.2021 08:45:36 ]
                                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405892 , PeP , 10.07.2021 09:19:16 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405936 , PeP , 12.07.2021 13:21:06 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405893 , sherlocker , 10.07.2021 10:38:35 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405895 , riiviö , 10.07.2021 11:16:37 ]
                                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405925 , Kai Varma , 12.07.2021 01:31:15 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405926 , Kai Varma , 12.07.2021 09:35:48 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405929 , riiviö , 12.07.2021 10:16:08 ]
                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405940 , Kai Varma , 12.07.2021 15:13:51 ]
                                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406118 , Risto Koivula , 06.08.2021 06:50:39 ]
                                                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406121 , riiviö , 06.08.2021 09:52:11 ]
                                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406131 , Risto Koivula , 07.08.2021 05:02:34 ]
                                                                            kun etsii, voi löytää kultahipun   [ 406020 , Kai Varma , 20.07.2021 17:07:55 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405931 , _Wesa_ , 12.07.2021 10:41:45 ]
                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405932 , Kai Varma , 12.07.2021 11:17:53 ]
                                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405937 , _Wesa_ , 12.07.2021 14:04:00 ]
                                                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405939 , Kai Varma , 12.07.2021 15:12:19 ]
                                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405941 , _Wesa_ , 12.07.2021 15:49:18 ]
                                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405942 , Kai Varma , 12.07.2021 17:10:29 ]
                                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406187 , Kai Varma , 09.08.2021 19:13:01 ]
                                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406191 , Risto Koivula , 10.08.2021 01:35:43 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405934 , PeP , 12.07.2021 12:54:14 ]
                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405935 , PeP , 12.07.2021 12:54:38 ]
                                                                                Popper   [ 406174 , Kai Varma , 08.08.2021 11:22:22 ]
                                                                                    Popper   [ 406177 , Risto Koivula , 08.08.2021 20:25:41 ]
                                                                                        Hopper   [ 406180 , sherlocker , 08.08.2021 21:19:40 ]
                                                                                            Hopper   [ 406183 , Risto Koivula , 09.08.2021 01:34:10 ]
                                                            Esko Valtaoja laukoo kerrankin totuuksia!   [ 406161 , Risto Koivula , 08.08.2021 03:43:50 ]
                                                                Esko Valtaoja laukoo kerrankin totuuksia!   [ 406192 , Risto Koivula , 10.08.2021 02:54:53 ]
                                                                    Eikö näiden viestien pituudelle voisi tehdä ylärajaa?   [ 406197 , riiviö , 10.08.2021 10:28:46 ]
                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405883 , Kai Varma , 09.07.2021 21:34:15 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405857 , PeP , 06.07.2021 20:27:26 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406193 , Kai Varma , 10.08.2021 06:43:00 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406198 , Risto Koivula , 10.08.2021 11:01:21 ]
            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406201 , Kai Varma , 10.08.2021 14:51:20 ]
                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406211 , Risto Koivula , 11.08.2021 06:38:50 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406216 , Kai Varma , 11.08.2021 12:48:05 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406222 , Risto Koivula , 12.08.2021 02:59:49 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406240 , Kai Varma , 12.08.2021 20:47:07 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406246 , Risto Koivula , 12.08.2021 23:13:49 ]
    Ylekin pelkää demokratian kaventumista Suomessa   [ 406674 , Teppolainen , 31.08.2021 10:07:50 ]