Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana

Risto Koivula, 8/10/2021 11:01:21 AM, 406198

Lainaus: Kai Varma, 10.08.2021 06:43:00, 406193
Koivula kirjoitti: ”Sää oot saanut nyt ilmeisesti herätyksen asiaan, jonka kaikki tietää, mutta josta joku on onnistunut piirtelemään yksinkertaisen raflaavan mallin "hiilen ison hitaan kierron falskaamisesta sen pieneen lyhyeen nopeaan kiertoon".

Ja "kaikenselittävinä ratkaisuina" olisivat suljetut hiilenkierrot. Suljettu hiilenkierto on vähän niin kuin "ikiliikkuja", että se on helppo sanoa mutta piru toteuttaa. Jos niitä väitetään ainoaksi ratkaisuksi, väitetään samalla, että KAIKKI HIILEN LISÄYS ilmakehässä johtuisi yksinomaan ihmiskunnan tuotannossa käyttämien fossilisten polttoaineiden hiilen päätymisestä ilmakehään, mikä ei ole totta. Väitetään myös että "lämpötilan nousu johtuu aina hiilestä", mikä sekään sekään ei ole totta: esimerkiksi vesihöyrykin on kasvihuonekaasu.”

On totta, että olen koronakaranteenissa saanut aikaa lueskella, ja törmännyt ajatuskokonaisuuteen, joka on herättänyt minut pelkäämään lastenlasteni puolesta. Voidaan siis sanoa, että olen saanut herätyksen. Epäilin aluksi, että nuo herättäjät juksaavat minua fiktiivisellä tarinalla, joten harrastin lähdekritiikkiä, ja halusin varmistusta tuohon raflaavaan kaaviokuvaan. Kun ”kysyilmastosta.fi” palstalla tohtori Sihto-Nissilä sitten totesi ykskantaan, että se antaa oikean kuvan tilanteesta, ja latasi perään oman tieteellisen selostuksen asiasta, oli minulle selvää, että tiedemaailmassa tämä tieto on. Mutta väitteesi, että sen kaikki tietävät, on puppua. Ja vielä harvemmassa ovat ne jotka ymmärtävät mitä se merkitsee. Juuri tuo mitä tuosta asiaintilasta seuraa, on asia, jota minäkään en ymmärrä, ja siksi täällä kyselen.


Sanna-Liisa Sihto-Nissilä on espoolainen kaupallinen hiilijalanjälkienlaskentakonsul(en)tti ja oli Virheiden kunnallisvaaliehdokas. Tämä on hänen bisnestään ja politiikkaansa. Hän on väitellyt Helsingissä tohtoriksi happosateista 2013.Sanna-Liisa Sihto-Nissilä

Consult / Carbon Footprint Analyst at D-mat Ltd.
Finland 333 connections

About

An atmospheric scientist with engineering background, specialized in aerosol climate effects and air quality, and passionate about fighting against climate change. Striving for measurable impacts in climate change mitigation.

I am currently working as a consultant and carbon footprint analyst in an environmental consultancy D-mat Ltd. I also work as a part-time teacher in Aalto University, lecturing once per year a special course on climate change for engineering, business and arts students (Climate.now). I coordinate Aalto Univesrity's part in the Climate University project for developing the university level climate change teaching in Finland.

Other interests: popularization of science and communicating climate change science to the wide public. I have acted as an editor at KysyIlmastosta.fi - a platform for citizen climate questions in Finland.

I am interested in collaboration related to climate change mitigation, sustainable lifestyles, as well as teaching and communicating climate change.
Activity

I am a candidate in municipal elections in Espoo. My main ambition is to ensure we make future-oriented decisions with strong climate and…

Shared by Sanna-Liisa Sihto-Nissilä "

Hän saattaa olla tuon kirjankin takana - varsinkin jos siellä neuvotaan ottamaan yhteyttä juuri tuohon hänen sivuunsa.

Sanoisin silloin, että hän käyttää vilpillisesti Jacques Attalin samannimistä teosta hyväkseen ja huijasi sinun välitykselläsi minuakin. Mutta siis vain siinä tapuksessa, että hän on niitä tekijöitä. Tekijät ovat kieroa väkeä, jotka on vilpilliesti voineet häneekin päin viitata hämäyksen vuoksi.

Lainaus
Täällä vain ei keskustelu etene, kun Koivula tukkii palstan valtavilla lainausmassoilla, joita ainakaan minä en pysty sisäistämään, ja toiset hyväkkäät neuvovat toisiaan kuinka ko tietolähdettä tulee tulkita jonkun ”Kai Varman” lapsellisena sepustuksena.


Tästä nimestä tulee mieleen takavuosien huumorihahmo, en muista mistä lehdestä - Kai Hetero, homovastainen kansanedustaja - mutta perin "epäilyttävä" tyyppi juuri siinä suhteessa... "Tuttu"?


Lainaus
Ennakkoasenteen rakentaminen on agitaattorin parhaita aseita oman mielipiteen varmistamiseen. Kukaan ei tunnu pääsevän kirjan loppulauseisiin, joissa paljastuu, että asian ympärillä kietoutuu monia valheellisia tarinoita, ja että on olemassa myös se suuri valhe, joka tulisi paljastaa. Kukaan vain ei uskalla sanoa, ettei ”keisarilla ole vaatteita”. Kaikkihan näkevät, että lämpötilan nousu ei pysähdy 1, 5 asteeseen eikä kahteenkaan. Mutta vielä eilisessä IPCC:n raporttia käsiteltäessä tätä mantraa jaksettiin hokea. Jopa Taalas kakisti nuo sanat suustaan, vaikka hänenkin viimeisin kirja kertoo, että hän on täysin tietoinen tosiasioista.

Kun aloitin tämän keskustelun halusin keskustella Erkki Tuomiojan uudessa kirjassaan herättämästä teemasta ”keitä kuuntelemme kun kuuntelemme asiantuntijoita”. Mutta kuinka ollakaan Pep:llä muistui vuodentakainen kauna minua kohtaan, ja hän neuvoi Riiviötä millä asenteella kannattaa ottaa kirja, jota hän oletti minun markkinoivan ja niinpä ollaan luisteltu sivuraiteilla noin sadan puheenvuoron verran.


Kuoleman-Tuomioja ei ymmärrä siitä asiasta mitään. Hän käyttää ja mainostaa aina : härskeimpiä ja typerimpiä huijareita "asiantuntijoinaan" ... Hän on "yliarvostettu" vanha höperö hönttä.

Lainaus
Jotta ei sotkettaisi minun heräämisprosessia itse asiaan, lainaan tähän muutamia tekstinpätkiä kirjasta, jotka minusta selkeästi kertovat, että anonyymit tekijät ovat hyvin perillä siitä, missä mennään, ja haluavat, että tätä tietoa ei suodateta politiikan ja businesmaailman kautta.


EHDOTTOMAN TAATUSTI SUODATETAAN MOLEMPIEN KAUTTA!

Lainaus
” On siis vaikea sanoa tarkasti, kuinka suuri osuus hiilidioksidilla on kasvihuoneilmiössä, mutta varmasti tiedämme sen, että hiilidioksidin määrän kasvu ilmakehässä nostaa lämpötilaa maapallolla. Hiilidioksidin määrä ei toki ole ainoa lämpötilaan vaikuttava muuttuja, mutta se on merkittävin niistä, joita ihminen aktiivisesti kasvattaa, ja siksi ilmastoskeptikot ovat väärässä. Meillä ei ole oikeutta jatkaa fossiilisten polttoa ja hiilitasapainon järkyttämistä biosfäärissä. Kaikki elämä maapallolla perustuu hiileen, jonka määrän lisääminen biosfääriin ihmisen toimesta panee liikkeelle vaarallisia ketjureaktioita.”


80% polttoaineista on fossiilisia, sanottiin töllössä just. Sikälihän "hommat on hoidossa", että ne aivan taatusti loppuvat...

Lainaus
"Jotta nämä tosiasiat selkeytyisivät suurelle yleisölle, haluamme kiirehtiä, ja tuoda keskusteluun kaaviokuvamme, jossa tuon pahan hiilidioksidin luonne selkeästi on näkyvissä. Tuomme sen julkisuuteen tämän kirjan epätieteellisessä kontekstissa, koska kaavio ei täytä tieteellisiä kriteereitä. Uskomme, että asia näin pelkistettynä aukeaa suurelle yleisölle, jonka tehtävänä sitten on herättää poliitikot ja tutkijat.


Kaikki hiilidioksidi on tasan samanlaista. Kysymys on siitä, kuinka hiiltä on dioksidin muodossa. Dioksidi on kuirenkin se muoto, jossa elämä hiiltä hyödyntää. Hiilellä on yksi muoto, jossa se myös hitaasti karkaa Maapallolta. Se on metaani. Sellainen asetelma, että suuri yleisö lietsotaan propagandistisesti johonkin fiksaatioon, jossa Se sitten "herättää tutkijat ja poliitikot", on höyrähtänbyt ja fasistinen. Poliitikot voivat sellaiseen innostua varsinkin kun ne "heränneet" nostavat keskuudestaan omat poliittiset johtajansa, MUTTA KETKÄÄN OIKEAT TUTKIJAT EIVÄT OLE MILLÄ LAUMATERRORILLA PRÄSSÄTTÄVISSÄ kantoihin, joita heidät tutkimuksensa eivät tue tai jotka eivät ole toteuttamiskelpoisia tai tehokkaita.

Lainaus
Osa tutkijoista on kyllä perillä asiasta, mutta he eivät saa ääntään kuuluviin, sillä asia on vaikeasti esitettävissä yksinkertaisessa muodossa tieteen edellyttämällä tavalla.


Asia on justiin niin selvä tai epäselvä kuin se on tieteellisin keinoin selvitettävissä ja esitettävissä.

Mitään "ILMESTYKSENOMAISTA VALKAISTUMISTA TIETEELLISEEN TOTUUTEEN" OHI TIETEELLISTEN MENETEMLMIEN ei tieteessä ole olemassa.

Lainaus
Maapallon hiilidioksiditasapaino on nimittäin liian monen toisistaan riippumattoman osatekijän muodostama dynaaminen kokonaisuus, jonka matemaattinen mallintaminen johtaa niin monimutkaisiin osittaisdifferentiaaliyhtälöihin, että niiden ratkaisemisessa parhaatkin tietokoneet tukehtuvat.


Kysymys ei ole vain tuosta. On olemassa ilmiöitä, jotka ymmärretään hyvin, vaikka niitä ei tarkasti otakaa tai voidakaan laskea, esimerkiksi kaoottiset ilmiöt säästä kaoottisiin värähtelyihin ja useiden kappaleiden gravitaatiosyteemeihin.

Lainaus
Ja kun sitten joskus saadaan avuksi kvanttitietokone, joka ei tukehdu, ei löydy sitä neroa, joka osaisi tulkita sen antamia tuloksia.


TÄMÄ viimeistään kertoo, että TEKIJÄT EIVÄT YMMÄRRÄ TIETEESTÄ MITÄÄN. He ovat jotain hörhöjä.

Lainaus
Niinpä tiedemaailma ei pysty antamaan varmaa tietoa poliitikoille.

Tässä kohtaa tarvitaan IPCC:n kaltaista välittäjäorganisaatiota."


HE EIVÄT PIDÄ IPCC:TÄ TIETEELLISENÄ, huomaan!

Lainaus
” Olemme pahoillamme, että joudumme julkaisemaan tämän teoksen hieman keskeneräisenä, sillä nyt syksyllä 2019 näyttävät asiat vyöryvän juuri siten kuin olemme pelänneet. Ilmastonmuutoksen vastainen taistelu on lähtemässä liikkeelle, mutta poliittisella tasolla toimenpiteet edelleen kohdistuvat hiilen siirtämiseen ilmakehästä muualle biosfääriin ja toivotaan, että sen myötä päästäisiin hiilineutraaliin maailmaan.


HIILTÄ NIMENOMAAN PITÄÄ SIIRTÄÄ MUUALLE BIOSFÄÄRIIN kuin ilmakehään ja "fysiosfääriin" myös!

Hiilidioksidi on kuitenkin elämälle ehdottoman välttämätön aine ja biosfääri hake AINA JONKIN TASAPAINON sen kanssa. Myös kivihiilikaudella oli tasapaino, vaikka hiiltä oli paljon enemmän sekä ilmassa että biosfäärissä.

Lainaus
Ei päästä, ellei vahvasti ymmärretä, että fossiilisen hiilen virtaa on samanaikaisesti kaikin keinoin rajoitettava. Tuo virta on saatava tyrehtymään! Virta ei tyrehdy sillä, että hiili kätketään metsiin. Yhä edelleen puhutaan hiilineutraaliudesta, jolla tarkoitetaan päästöjen ja nielujen välistä tasapainoa hiilidioksidin suhteen. Mutta päästöt tulevat elonkehän ulkopuolelta, ja nielut ovat elonkehässä?”


Paskaa ja mystiikkaa. ylimääräinen hiili PITÄÄ "kätkeä metsiin". Metsän kautta se fossilisiinkin on mennyt!

Lainaus
Tuo viimeinen lause on lause, johon ei kukaan, ei oppinut eikä oppimaton, ole ottanut mitään kantaa.


No NYT ainakin yksi "oppinut" on!

Lainaus
Ei minun mielestäni kirjassa missään esitetä, että suljettu hiilenkierto olisi mikään ratkaisu mihinkään, niin kuin Koivula väittää. Se on olemassa oleva luonnon systeemi, jota ihmiskunta luulee osaavansa säädellä, vaikka ei edes tunne prosessia. Oliksiko tässä yksi niistä valheista, joista kirja puhuu.

Ehkä Koivulan kannataisi lukea ko kirja, ellei hän ole jo lukenut. Koivulasta kun ei oikein saa selvää. Mutta ehkä Koivula on liikaviisas lukemaan tuota kirjaa, koska sen kohderyhmä on selvästikin tavallinen peruskoulun suorittanut kansalainen, joka valitsee poliitikon edustamaan itseään.


Mää haluan nähdä "hiilijalanjälkilaskelman" Ob-joen kääntämisestä etelään ja merenpinnan alapuolella olevan Kesi-Aasian valtaamisesta metsälle ja viljelykselle, ja myös, että MILLAISEN PÄÄSTÖKAUPPAPOTIN tämä keino estää muuten ilmeinen ikiroudan sulamiskatarofi muodostaa!

Muokannut: Risto Koivula, 8/10/2021 11:07:47 AM


Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405623 , Kai Varma , 25.06.2021 04:18:24 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405624 , Kai Varma , 25.06.2021 10:06:53 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405646 , Mr.K.A.T. , 26.06.2021 21:40:59 ]
            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405704 , Kai Varma , 29.06.2021 09:00:24 ]
                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405706 , riiviö , 29.06.2021 09:52:54 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405707 , Kai Varma , 29.06.2021 10:16:46 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405708 , PeP , 29.06.2021 10:51:43 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405710 , Kai Varma , 29.06.2021 11:56:50 ]
                Rosling, Ward+Brownlee   [ 405730 , Mr.K.A.T. , 29.06.2021 22:55:07 ]
                    Rosling, Ward+Brownlee   [ 405731 , Kai Varma , 30.06.2021 10:32:30 ]
                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405738 , Risto Koivula , 30.06.2021 16:31:47 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405743 , Kai Varma , 01.07.2021 00:47:21 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405745 , riiviö , 01.07.2021 12:27:43 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405748 , Kai Varma , 01.07.2021 14:19:41 ]
                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405752 , riiviö , 01.07.2021 18:40:22 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405753 , PeP , 01.07.2021 20:35:34 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405756 , Kai Varma , 01.07.2021 22:41:44 ]
                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405826 , riiviö , 03.07.2021 22:42:05 ]
                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405830 , Kai Varma , 04.07.2021 02:08:42 ]
                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405835 , riiviö , 04.07.2021 10:35:42 ]
                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405837 , Kai Varma , 04.07.2021 13:34:59 ]
                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405839 , riiviö , 04.07.2021 19:54:06 ]
                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405840 , Kai Varma , 04.07.2021 21:30:59 ]
                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405841 , Kai Varma , 04.07.2021 21:31:02 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405760 , Risto Koivula , 02.07.2021 00:02:29 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405767 , Kai Varma , 02.07.2021 07:19:26 ]
                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405768 , Risto Koivula , 02.07.2021 08:51:07 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405771 , Kai Varma , 02.07.2021 10:21:21 ]
                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405823 , Risto Koivula , 03.07.2021 19:50:54 ]
                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405829 , Kai Varma , 04.07.2021 00:38:21 ]
                                    "Transhumanisoimisen" "kritisoiminen" on jo maailmanlaajuista "roskapostia"...   [ 406195 , Risto Koivula , 10.08.2021 08:16:53 ]
                                        "Transhumanisoimisen" "kritisoiminen" on jo maailmanlaajuista "roskapostia"...   [ 406200 , sherlocker , 10.08.2021 13:46:01 ]
                                            "Transhumanisoimisen" "kritisoiminen" on jo maailmanlaajuista "roskapostia"...   [ 406210 , Risto Koivula , 11.08.2021 05:38:37 ]
                                                On se niin väärin...   [ 406439 , sherlocker , 20.08.2021 21:48:30 ]
                                                    On se niin väärin...   [ 406521 , Risto Koivula , 23.08.2021 20:34:26 ]
                                                        On se niin väärin...   [ 406554 , sherlocker , 26.08.2021 03:04:04 ]
                                                            Tiedettä puolustetaan aseellisestikin   [ 406568 , Risto Koivula , 26.08.2021 23:25:08 ]
                                                                Tiedettä puolustetaan aseellisestikin   [ 406601 , sherlocker , 28.08.2021 15:13:42 ]
                                                                    Tiedettä puolustetaan aseellisestikin   [ 406612 , Risto Koivula , 29.08.2021 04:30:34 ]
                                                            On se niin väärin...   [ 406597 , sherlocker , 28.08.2021 13:36:06 ]
                                                        On se niin väärin...   [ 406556 , sherlocker , 26.08.2021 03:46:52 ]
                                                            On se niin väärin...   [ 406564 , Risto Koivula , 26.08.2021 19:08:41 ]
                                                                On se niin väärin...   [ 406600 , sherlocker , 28.08.2021 13:45:31 ]
                                                                On se niin oikein   [ 406649 , sherlocker , 30.08.2021 21:23:43 ]
                                                                    On se niin oikein   [ 406669 , Risto Koivula , 31.08.2021 05:26:50 ]
                                        "Transhumanisoimisen" "kritisoiminen" on jo maailmanlaajuista "roskapostia"..., peli vaan kovenee...   [ 406224 , Risto Koivula , 12.08.2021 05:02:50 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406231 , Risto Koivula , 12.08.2021 09:44:27 ]
                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406232 , Risto Koivula , 12.08.2021 10:33:04 ]
                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406248 , Kai Varma , 12.08.2021 23:58:50 ]
                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406256 , riiviö , 13.08.2021 08:41:47 ]
                                                    Ehdotukset sen kun "paranee": "Kylmäkoneet jäähdyttämään meriä"... mutta minne se hukkalämpö sitten lykättäisiin Maapallolta ja miten?   [ 406272 , Risto Koivula , 14.08.2021 04:15:14 ]
                                                        Ehdotukset sen kun "paranee": "Kylmäkoneet jäähdyttämään meriä"... mutta minne se hukkalämpö sitten lykättäisiin Maapallolta ja miten?   [ 406294 , Kai Varma , 14.08.2021 21:26:10 ]
                                        KAIKKI Hölösen Suomen_ulkomaisen_akateemikon "erityistieteet" on osoitettu haistapaskaksi, myös "leipälji" arkelogia...   [ 406249 , Risto Koivula , 13.08.2021 01:06:30 ]
                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405780 , riiviö , 02.07.2021 13:53:15 ]
                                nettikeskustelusta täällä   [ 405802 , Mr.K.A.T. , 03.07.2021 01:08:25 ]
                                    nettikeskustelusta täällä   [ 405804 , Kai Varma , 03.07.2021 09:33:41 ]
                                        nettikeskustelusta täällä   [ 405815 , PeP , 03.07.2021 13:34:18 ]
                                            nettikeskustelusta täällä   [ 405820 , Kai Varma , 03.07.2021 16:33:00 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405792 , PeP , 02.07.2021 16:20:04 ]
                Tapaus Koivula   [ 405842 , Otto Mäkelä , 04.07.2021 22:07:17 ]
                    Tapaus Koivula   [ 405845 , Kai Varma , 05.07.2021 08:25:00 ]
                    Tapaus Koivula   [ 406117 , Risto Koivula , 06.08.2021 06:47:41 ]
    Taalas   [ 405647 , Mr.K.A.T. , 26.06.2021 21:53:27 ]
        Taalas   [ 405650 , PeP , 26.06.2021 22:43:07 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405654 , Risto Koivula , 27.06.2021 04:54:41 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405658 , Kai Varma , 27.06.2021 08:32:39 ]
            "Tulevaisuuden lyhyt historia" on EU:n Investointipankin ja Attac-kansalaisjärjrstö perustajan Jacques Attalin kirjoittama   [ 405664 , Risto Koivula , 27.06.2021 12:04:20 ]
                "Tulevaisuuden lyhyt historia" on EU:n Investointipankin ja Attac-kansalaisjärjrstö perustajan Jacques Attalin kirjoittama   [ 405670 , Kai Varma , 27.06.2021 13:26:31 ]
                    Tää on jonkun Ollilan kirjoittama - taidat tietää hyvinkin...   [ 406226 , Risto Koivula , 12.08.2021 06:50:18 ]
                        Olisikohan tämä se Ollila?   [ 406381 , Risto Koivula , 19.08.2021 05:14:36 ]
                            Olisikohan tämä se Ollila? Jaoin "EPÄTIETEEN" palstalle edeleenkäsittelyyn:   [ 406416 , Risto Koivula , 20.08.2021 04:08:31 ]
                                SITRA:n Ilmastofoorumi joron jäljillä - rahataa vain omille huijareolleen?   [ 406418 , Risto Koivula , 20.08.2021 05:57:46 ]
                                    SITRA:n Ilmastofoorumi joron jäljillä - rahataa vain omille huijareolleen?   [ 406423 , riiviö , 20.08.2021 11:13:16 ]
                                        SITRA:n Ilmastofoorumi joron jäljillä - rahastaa vain omille huijareilleen?   [ 406487 , Risto Koivula , 22.08.2021 02:54:45 ]
    Ilmastonmuutoksen kolme kovaa pointia   [ 405843 , KimmoK , 05.07.2021 08:12:44 ]
        Ilmastonmuutoksen kolme kovaa pointia   [ 405846 , Kai Varma , 05.07.2021 08:41:01 ]
        Ilmastonmuutoksen kolme kovaa pointia   [ 405853 , Kai Varma , 06.07.2021 07:21:58 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405854 , riiviö , 06.07.2021 10:05:40 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405856 , Kai Varma , 06.07.2021 18:16:26 ]
            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405859 , PeP , 06.07.2021 21:43:55 ]
                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405860 , Kai Varma , 07.07.2021 10:56:55 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405861 , PeP , 07.07.2021 14:19:41 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405865 , Kai Varma , 08.07.2021 10:41:30 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405866 , PeP , 08.07.2021 11:19:33 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405862 , riiviö , 07.07.2021 14:42:37 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405863 , Kai Varma , 07.07.2021 19:46:03 ]
                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405867 , riiviö , 08.07.2021 11:22:17 ]
                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405869 , Kai Varma , 08.07.2021 18:55:22 ]
                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405870 , PeP , 08.07.2021 23:05:20 ]
                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405874 , Kai Varma , 09.07.2021 10:32:00 ]
                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405879 , riiviö , 09.07.2021 20:12:59 ]
                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405880 , PeP , 09.07.2021 20:36:58 ]
                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405884 , Kai Varma , 09.07.2021 22:05:29 ]
                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405885 , riiviö , 09.07.2021 23:34:34 ]
                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405886 , Kai Varma , 10.07.2021 00:01:46 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405891 , PeP , 10.07.2021 08:56:46 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405894 , riiviö , 10.07.2021 11:07:15 ]
                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405887 , PeP , 10.07.2021 00:03:10 ]
                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405889 , Kai Varma , 10.07.2021 01:36:31 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405890 , PeP , 10.07.2021 08:45:36 ]
                                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405892 , PeP , 10.07.2021 09:19:16 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405936 , PeP , 12.07.2021 13:21:06 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405893 , sherlocker , 10.07.2021 10:38:35 ]
                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405895 , riiviö , 10.07.2021 11:16:37 ]
                                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405925 , Kai Varma , 12.07.2021 01:31:15 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405926 , Kai Varma , 12.07.2021 09:35:48 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405929 , riiviö , 12.07.2021 10:16:08 ]
                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405940 , Kai Varma , 12.07.2021 15:13:51 ]
                                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406118 , Risto Koivula , 06.08.2021 06:50:39 ]
                                                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406121 , riiviö , 06.08.2021 09:52:11 ]
                                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406131 , Risto Koivula , 07.08.2021 05:02:34 ]
                                                                            kun etsii, voi löytää kultahipun   [ 406020 , Kai Varma , 20.07.2021 17:07:55 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405931 , _Wesa_ , 12.07.2021 10:41:45 ]
                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405932 , Kai Varma , 12.07.2021 11:17:53 ]
                                                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405937 , _Wesa_ , 12.07.2021 14:04:00 ]
                                                                                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405939 , Kai Varma , 12.07.2021 15:12:19 ]
                                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405941 , _Wesa_ , 12.07.2021 15:49:18 ]
                                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405942 , Kai Varma , 12.07.2021 17:10:29 ]
                                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406187 , Kai Varma , 09.08.2021 19:13:01 ]
                                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406191 , Risto Koivula , 10.08.2021 01:35:43 ]
                                                                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405934 , PeP , 12.07.2021 12:54:14 ]
                                                                            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405935 , PeP , 12.07.2021 12:54:38 ]
                                                                                Popper   [ 406174 , Kai Varma , 08.08.2021 11:22:22 ]
                                                                                    Popper   [ 406177 , Risto Koivula , 08.08.2021 20:25:41 ]
                                                                                        Hopper   [ 406180 , sherlocker , 08.08.2021 21:19:40 ]
                                                                                            Hopper   [ 406183 , Risto Koivula , 09.08.2021 01:34:10 ]
                                                            Esko Valtaoja laukoo kerrankin totuuksia!   [ 406161 , Risto Koivula , 08.08.2021 03:43:50 ]
                                                                Esko Valtaoja laukoo kerrankin totuuksia!   [ 406192 , Risto Koivula , 10.08.2021 02:54:53 ]
                                                                    Eikö näiden viestien pituudelle voisi tehdä ylärajaa?   [ 406197 , riiviö , 10.08.2021 10:28:46 ]
                                                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405883 , Kai Varma , 09.07.2021 21:34:15 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 405857 , PeP , 06.07.2021 20:27:26 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406193 , Kai Varma , 10.08.2021 06:43:00 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406198 , Risto Koivula , 10.08.2021 11:01:21 ]
            Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406201 , Kai Varma , 10.08.2021 14:51:20 ]
                Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406211 , Risto Koivula , 11.08.2021 06:38:50 ]
                    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406216 , Kai Varma , 11.08.2021 12:48:05 ]
                        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406222 , Risto Koivula , 12.08.2021 02:59:49 ]
    Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406240 , Kai Varma , 12.08.2021 20:47:07 ]
        Ilmastonmuutos poliittisen pelin nappulana   [ 406246 , Risto Koivula , 12.08.2021 23:13:49 ]
    Ylekin pelkää demokratian kaventumista Suomessa   [ 406674 , Teppolainen , 31.08.2021 10:07:50 ]