WTC-iskut 11/9 2001 romahduksesta

sherlocker, 4/15/2020 7:37:33 PM, 402987

Lainaus: Risto Koivula, 15.04.2020 05:40:51, 402986
Hulsey, J.L., Quan, Z., and Xiao, F., 2020:

A Structural Reevaluation of the Collapse of World Trade Center 7 – Final Report.

Department of Civil and Environmental Engineering, College of Engineering and Mines, Institute of Northern Engineering, Universityof Alaska Fairbanks

WTC 7 -rakennuksen romahduksen rakenteellinen uudelleenarvio - Loppuraportti

https://files.wtc7report.org/file/public-download/A-Structural-Reevaluation-of-the-Collapse-of-World-Trade-Center-7-March2020.pdf

Hallituksen NIST:n raportti WTC-7:sta, jota "tutkimus kritisoi":

https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/Legacy/NCSTAR/ncstar1a.pdf

Kirjoittajan kritiikki:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2020/04/a-new-quack-reseach-on-wtc-7-collapse

A new quack reseach on WTC-7 collapse

Tutkimus on alkanut 1.5. 2015: http://ine.uaf.edu/wtc7Tutkimuksen johtaja professori John Leroy Hulsey, s. 1941, filosofian tohtori (1976) konstruktiotekniikan alalta, rakennusinsinööri (1967). Hän on sillanrakennustekniikan tutkija, mutta ei ole tuotannossaan tutkinut rakenteiden lujuuksia vaan kokeellisesti KESTÄVYYKSIÄ, esimerkiksi kulutusta ja säätilanvaihteluja vastaan. Hän on "pitkän linjan WTC-saliittoteoreetikko", ja hän on rahoittajan, Architects & Engineers for 9/11 Truth (AE911Truth) -organisaation valinta tutkimuksen johtajaksi. "Hylsyn" englanninkieliset WIki-sivut on poistettu (mikä on tavallinen hölynpöllärisignaali), mutta saksalaiset löytyy (tavallista sekin...).Zhili Quan, filosofian tohtori Alaskan yliopistosta 2018 (ilmeisesti tästä projektista), rakennusinsinööri Shenyang Jianzhu -yliopistosta Kiinasta vuodelta 2010. Hän näyttäisi olevan tutkimuksen varsinainen tekijä. Pelkkää olevien digitaalisten suunnittelutyökalujen (AUTOCAD, ABACUS ja SAP -ohjelmistot) KÄYTTÖä ei pitäisi hyväksyä väitös- kirjaksi (vaikka tutkimusaiheena eivät olekaan lujuusopin peruslainalaisuudet, kuten taas esimerkiksi mulla on aina olleet, vaikka en olekaan tohtori), vaikka kohde olisi kuinka massiivinen, sillä se ei muuta tehtävän luonnetta, eikä varsinkaan kun laskenta on ollut "sopivasti" sekä kritiikitöntä ett vieläkin "sopivammin" myös valikoivaa: kaikkia olennaisimpim nmahdollisuuksia EI OLE TUTKITTU - MUKAAN LUKIEN NE JOTKA TOTEUTUIVAT.Feng Xiao, Ph.D., Associate Professor Nanjing University of Science and Technology Department of Civil Enginee- ring. Fairbanks Research Faculty Dates Employed Jan 2016 – Dec 2016. Siltojen monitoroinnin eli tilantarkkailun spesilisti, tullut tukimukseen puoli vuotta sen alkamisen jälkeen ja lähtenyt vuoden kuluttua, kaksi vuotta ennen sen valmistumista.

Kyseessä on avoimesti agendallinen tutkimus - se ei oikeuta fuskaamaan tutkimusmenetelmissä eikä korotta- maan rutiinirakenteiden rutiinisuunnittelutyökaluja äärimmäisten erikoitapausten vauriotutkimusmenetelmäksi. (Erittäin ikävää haukkua, kun suurimmasta osasta Jenkkihallitusten viime aikojen mtekuja ollaa todennäköisesti tasan samaa mieltä...)

Tämä on ensimmäinen ja toivottavasti myös viimeinen erityinen WTC-SALALIITTOTEOREETTINEN YLIOPISTO- TUTKIMUS. Sellainen on USA:ssa mahdollista, sillä siellä yliopistot eivät ole valtiollinen virkavastuullinen tiedeorgani- saatio, eikä maassa ole myöskään virallista Tiedeaktemiaa, joka olisi sitä "yliopistojen puolesta" ja valvoisi niitä kuten esimerkiki Kiinassa ja entisessä Neuvostoliitossa. Virkavastuullinen tiedeorganisaatio ovat Liittovaltion (National, Federal) tutkimuslaitokset kuten avaruustutkimuslaitos NASA, terveysintituutti NIH, standardi- ja teknologiainstituutti NIST ja katastrofipelastus- ja nopean toiminnan virasto FEMA,joka tuollaisissa tilanteissa tieteellisin perustein tilapäisesti ohittaa poliittisen ja myös rutiinivirkamiespäätöksenteon. NIST ja FEMA olivat keskeisiä ja tieteteellisesti kritisoitavia toimijoita myös tässä asiassa. Kyse on nytkin, mutta ei pelkästään, niiden toiminnan tutkimisesta.


7 WTC-alue


Näissä tutkimuksen kuvissa on Pohjois-, WTC 2, ja Etelätornin, WTC 1, numerot väärin päin. Matkustajajumbojetit osuivat 415 m korkeisiin torneihin. Kaikkiaan 2823 ihmistä kuoli, joista 1058 tunnistettiin jäänteistä.


WTC-torneja ei räjäytetty

Kansan ääni on kirjoittanut WTC-terrori-iskusta mm. niiden 10-vuotispäivän "kunniaksi" numerossa 4/2011 otsikolla "WTC-TORNEJA EI RÄJÄYTETTY". Toimitus tähdensi myös, että vaikka salaliittoja on, niin salaliittoteoriat eivät ole yhteiskunnan tieteellisen selittämisen metodi.

Torneja koskien emme ryhtyneet arvioimaan tarkkoja kuormituksia ja palolämpötiloja ja lentokoneiden näihin tuomia lisäyksiä ja niiden aiheuttamia rakenteiden vaurioita, vaan osoitimme jokaiselle rakenteista ja rakentamisesta yhtään mitään tietävälle järkeenkäypästi, että tornit olisi ollut mahdollista luhistaa paikalleen just siten kuin ne nytkin sortui- vat pudottamalla sopivalla paikalla (core-sisäseinän ja tube-ulkoseinän puolessavälissä riittävän korkealta yläkerrok- sista) luokkaa 10 tonnin rautaromu”mälli” yläkerrasta alakertaan. Etenevä ja paisuva romuvyöry olisi katkaissut välipohjien yksin välittämän rakenteellisen (jäykistys)yhteyden coren ja tuben väliltä yhdellä ulkoseinällä, mikä olisi antanut rakennukselle sivulle kiertymisen ja pilareille kimppunurjahduksen mahdollisuuden ja tuonut yläosan alas, sisus core vähän edellä ulkoseinäputki tubea. Ei olisi tarvittu paloa, eikä räjähteitä. Käänsin esityksen englanniksikin, ja siitä keskusteltiin laajasti maailmallakin mm. Facebookissa. Mukana oli niin WTC-torneissa rakennustehtävissä toimineita, tutkijoita, poliitikkoja kuin maailman kovimpia salkkareitakin. Eräs sisustusfirmassa kalusteiden ja laitteiden kiinnityksiä teräsrunkoon suunnitellut insinööri sanoi, että oli tarkoin varjeltu sisäpiirien salaisuus, että joku elämäänsä kyllästynyt olisi voinut yrittää hajottaa ne minun esittämälläni tavalla.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/kansanaani.kotisivukone.com/kns4-11.pdf


Miten WTC-7 romahti

WTC 7 oli 47-kerroksinen, 180 m:n korkuinen, 80 m leveä, 40 m "paksu" pohjakuvaltaan puolisuunnikkaan muotoi- nen toimistorakennus,joka paloi ja romahti iskun seurauksena,vaikka siihen ei osunut lentokonetta.Kuten torneissa, siinäkin oli suunniteltu paikalleensortumismekanismi, jos se kuitenikin hajoaa vaikka hurrikaanimyrskyssä tai ohjus- iskussa. Toisin kuin torneissa tässä mekanismissa oli ainakin yksi erikoiasemassa oleva ns. kriittinen pilari, josta rakennus olisi voitu kellarista myös räjäyttää yhdellä suurella panoksella sammutustöihin liittyen putoamaan samalla tavalla ulkoa katsoen kuin nytkin tapahtui. Siinä ei olisi ollut mitään rikollista. silla rakennus oli tyhjä ja palanut jo yli 7 tuntia.

Fairbanksin ”tutkijat" eivät kuitenkaan lainkaan tutki TÄTÄ (teknillistä) mahdollisuutta, vaikka räjäyttämisen nimiin vannovatkin, eivät edes mainitse sitä. He ajavat takaa (yhtä mahdotonta kuin torneissakin) ”räjäytyspurkumallia”, jossa kukin keskipilari olisi erikseen räjäytetty, ja että ne olisivat olleet pahat metkut mielessä esipanostettuja.

Myös WTC-7 olisi voitu luhistaa ”mällinpudotusmenetelmälläkin”, mikä kertoo, että ei taida olla maailman hedelmäl- lisintä arvioida paikallisia ylikuormitus- ja ylikuumenemistilanteita NISTin ja FEMAn ja USA:n oikeusviranomaisten todistamiseksi tenheen ”suttaperkkaa” ja joidenkuiden muiden mitä pöyristyttävimpiä fyysisiä rikoksia infosotatarkoi- tuksissa. Rakennuksen erikoinen poikkileikkauskin palveli paitsi silmää myös paikalleenluhistumista. Mälli olisi pitänyt pudottaa kuvassa kriittisen pilarin palkkilinjan (violetti) oikealla puolella, jossa välipohjaelementit ovat rakennuksen pituussuunnassa.WTC-7 kerrosten välipohjaelementtikaavio, jossa kriittinen pilari 79 ja "kriitinen palkkilinja" 26-44 (violetti).NISTin siirtymämalli romahduksen alkaessa laskennallisen simulaation mukaan, siir-tymät ovat luettavuuden takia kymmenkertaisesti liioiteltuja:kriitisen pilarin palkkilinja pullistuu enimmillään noin 40 cm etelään eli pitemmän yhdensuuntaisen sivun suuntaan.

Animaatiovideo sortumismekanismista

https://www.youtube.com/watch?v=fIAK6PAeyn8

Mulla ei ole ollut syytä epäillä NISTIN tuloksia - eikä ole nytkään.

Tutkimuksella on myös eräitä jornalistisia ansioita, joilla se vie ainakin keskutelua joiltakin osin myös eteenpäin. Näihin kuuluu rakennuksen detaljien kuten liitosten esittäminen kaikille ymmärettävässä muodossa. varsinaisia kuviahan niistä ei juurikaan ole ollut, mutta nyt sellaiset on piirretty ja julkaistu.Keskeisten järeiden kantavien osien pilarien ja palkkien liitokset ovat tavattoman heppoisia "ripustuksia" vastoin tavanomaisia yleisiä suunnitteluperiaatteita, joissa liitos ei saisi olla rakenteen heikoin kohta - ellei sellaiseen ole jokin erityinen syy (kuten tässäkin on: suunniteltu paikoilleenputoaminmekanismi, JOS rakennuksen jäykistykset pettävät!

Kuvan palkit ja pilarit EIVÄT VOISI TOIMIA MINKÄÄN RISTIKOIDUN SEINÄN SAUVOINA, koska pultit paukkuisivat poikki tuulesta) vaan rakennuksen kaiken JÄYKISTYKSEN täytyy todellakin tulla muualta: ulkoseinistä ja välipohjista.

Tutkijat arvostelivat NISTiä aivan erityisesti "matkien vetämisestä suoriksi" liitosten mallintamisessa (se on varmaan nämäkin mallintanut niveliksi), mutta silti ainakaan minulla ei ole näyttöä NISTin lopputulosta vääristävästä pelkistämisestä. Toki sellaista ohjaa AINA käsitys murtomekanismista. Siinä mielessä NISTinkään toiminta ei ole ollut "agendavapaata" - kuten ei juuri mikään tutkimus.


Tämä oli hyvä. Jopa meikäläinen viisastelija ja "joka-alan asiantuntija" luulen ymmärtäväni, kun katson noita pulttiliitoksia, että tornitalo ei kestäisi kauhean suurta sivuttaispainetta, jos se olisi vain noiden varassa. Kerrosten omien staattisten paineensa ne kyllä kestivät. Ulkorakenne + välipohjat ovat siis estäneet sivuttaisen paineen, kunnes se ko. tapauksessa ulkoapäin rikottiin. Jos rakennus olisi elinkaarensa lopussa purettu tarkoituksella ja hallitusti, niin rakennuksen kerrokset olisi voitu suhteellisen siististi romahduttaa ulkokuoren sisällä. Rakennetaanko nykyisinkin korkeita terästorneja ahtaaseen kaupunkiympäristöön samaan tapaan, ajatellen että jokaisella rakennuksella on oma elinkaarensa ja rakennuksen purkaminen mahdollisimman pienin ympäristöhaittoineen pitää ottaa huomioon jo rakennusta suunnitellessa?

Inhoan pitkiä otsikoita, siksi lyhensin.

Muokannut: sherlocker, 4/15/2020 7:41:43 PM


WTC-iskut 11/9 2001: Virheellinen yliopistotutkimus WTC-7:n romahduksesta   [ 402986 , Risto Koivula , 15.04.2020 05:40:51 ]
    WTC-iskut 11/9 2001 romahduksesta   [ 402987 , sherlocker , 15.04.2020 19:37:33 ]
        WTC-iskut 11/9 2001 romahduksesta   [ 402989 , Risto Koivula , 16.04.2020 10:39:33 ]
            WTC-iskut 11/9 2001 romahduksesta   [ 402990 , Risto Koivula , 16.04.2020 10:52:15 ]
                "Insinöörit ja Arkkitehdit" haastaneet NISTin oikeuteen tämän tutkimuksen pohjalta...   [ 403007 , Risto Koivula , 18.04.2020 06:33:21 ]
                    WTC: Mitä asiasta tyhmästä päästä palstalla ajateltiin, ennen kuin ensimmäistäkään huhua sisäpiirisalaliitosta oli kuultu...   [ 403008 , Risto Koivula , 18.04.2020 09:23:52 ]
                        Voihan perse...   [ 403014 , Risto Koivula , 19.04.2020 02:48:28 ]
                            Voihan perse...   [ 403015 , Risto Koivula , 19.04.2020 05:45:58 ]
                        WTC: Ensimmäiset salkkariviestit palstalla   [ 403017 , Risto Koivula , 19.04.2020 11:26:02 ]
                            Eurodemareiden valuuttapoliittinen Attac-kansalaisjärjestö toi WTC-saliittoteoriat suomalaiseen poliittiseen julkisuuteen   [ 403018 , Risto Koivula , 20.04.2020 08:35:44 ]
                                ATTAC - Halosen huilu...?   [ 403019 , Risto Koivula , 20.04.2020 10:30:05 ]
                                    Ensimmäinen syyskuun 11. terrori-iskuja kriittisesti käsitellyt seminaari pidettiin Helsingissä lauantaina 11.9.2004   [ 403035 , Risto Koivula , 22.04.2020 15:22:54 ]
                                        Ensimmäinen syyskuun 11. terrori-iskuja kriittisesti käsitellyt seminaari pidettiin Helsingissä lauantaina 11.9.2004, ja STT   [ 403036 , Risto Koivula , 22.04.2020 16:15:39 ]