Voisiko pimeä aine olla heikosti vuorovaikuttavaa älykästä ainetta?

Risto Koivula, 4/7/2021 11:14:32 AM, 405009

Lainaus: -kivi-, 05.04.2021 00:16:07, 404993
Pitääkö tällä palstalla keskustelujen ennemmin tai myöhemmin mennä dissaamisen puolelle. Eikö oudoistakin asioista pitäisi voida puhua järkevästi ja toista kunnioittaen?


Sulla on omintakeinen käsitys "järkevyydestä"... Tuohan nyt on HUUHAAta jos mikä...

Lainaus
Kaikkiin keskusteluihin ei ole pakko osallistua, jos ei siihen asiallisesti kykene. Aito huumori ja dissaaminen ovat eri asioita. Netti on pullollaan keskustelupalstoja, joissa ei muuta tehdä, kuin haukutaan muita ja kettuillaan. Tää palsta on edelleen mielestäni netin paras keskustelupalsta, vaikka alas on menty ja paljon. Näytetään, että asioista voi keskustella asiallisesti, toisin, kuin monella muulla netin palstalla.

Mielenkiintoisen ajatuksen lausui Teppolainen.


Noilla "pimeillä / tuntemattomilla aineilla" ei ole mitään tekemistä keskenään.

Laskennallinen pimeä aine esiintyy kosmologian teorioissa selityksenä taivaankappaleiden liikkeiden poikkemille lasketuista. Kuka sitten milläkin teorioilla laskeekin; aivan kaikissa sitä ei tarvita ollenkaan. Oletettu pimeä aine reagoi luonnonvoimista ainoastaan painovoiman kanssa. Se ei näy, varjosta, säteile eikä törmäile, ainakaan tavallisen aineen kanssa.

Boilla haamuilla ja kummituksilla taas väitetään olevan kaikkia muita ominaisuuksia PAITSI painoa: ne voivat näkyä, kuulua, haista, tuntua esimerkiksi kylmänä ilmavirtana, mennä sisään ja tulla ulos ihmisestä (yleensä jostain reiästä) jne. Useissa kulttuureissa on käytetty erityisiä amuletteja, että näin ei tapahtuisi. Ovien läpi ne voivat mennä, vaikka nämä olisivat lukossa.

Eli ei mitään tekemistä edellisen kanssa.

Toki kaikenlaista "paranormaali" SAA tutkia, koska kyse voisi olla tuntemattomista fysikaalisita ilmiöistä kuten ennen radioaktiivisesta säteilystä, jota pidettiin paikan tai esineen "kirouksena".

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/05/parapsykologiaa-natsi-saksassa-ja-neuvostoliitossa

" tiistai, 12. toukokuu 2015

Parapsykologiaa natsi-Saksassa ja Neuvostoliitossa

Ravintelivalistus, Varjobaari, Hervanta, 12.05.2015

MIKSI KÄSITELLÄ YHDESSÄ NIPUSSA NATSI-SAKSAN JA NL:N PARAPSYKOLOGIAN HARRASTUKSIA?

Alun perin "rehtori" Ville Rantanen ehdotti minulle käsitellä parapsykologiaa Neuvostoliitossa vuonna 1986 ilmestyneen Kustantamo Progressin julkaiseman Veniamin Pushkinin ja Alexandr Dubrovin teoksen "Parapsykologia ja moderni luonnontiede" pohjalta. Olin lukenut kirjan edellisen kerran 1980-luvun lopulla. Muistin se olleen monin tavoin ns. HUUHAAta, siinä mm. nojataan ontologiseen ns. hologafiamaailmateoriaan, joka jo sen ajan dialektisen materialismin oppikirjoissa (mm. Serafim T. Meljuhin: Luontoteiteiden filosofisia kysymyksiä) torjuttiin jyrkästi mm. loogisesti kestämättömänä: maailma olisi "holografiakuva" "Todellisesta Ydinmailmasta", josta meillä ei olisi mahdollista saada "suoraa tietoa". Holografiamaailmateoria liittyy keskittyyn fiktiiviseen "luonnonlakiin":" Informaation säilymisen lakiin", jonka mukaan mm. "vain kuvaa voidaan kuvata".

Paremmin tunnen natsi-Saksan parapsykologian, sen salatun, keskeisen aseman maan ideologiassa, natsismin tappo-opin synnyssä mussolinilaisesta fasimista. Mussolinilaisten fasistien johtajat olivat natsien ensimmäisiä murhauhreja. Amerikkalaiset ja israelilaset ovat paljastaneet natsipuolueen salatun ideologiakuvion, joka on ollut vain osin tiedossa aikaisemmin sekä idässä että lännessä, mutta ei suurelle yleisölle. Joten ehdotin tällaista "krettiläistä aihetta, joka haiskahtaa "totilateralismi-teorialle" EU:n viralliselle historianvääritelylle. Mutta ei ole sitä.


On useita todellisa syitä tarkastella näitä ilmiötä yhdessä.

1.Ensinnäkin parapsykologian tutkimus ja harrastus oli LUVALLISTA MOLEMMISSA MAISSA, vaikka monet muut, äkkiseltään kuullen "vähemmän arveluttavat" aiheet olivat kiellettyjä, mitkä kenelläkin.

2. Molemmissa maissa oli käytössä samankaltainen KOKEELLISEN TIETEEN MÄÄRITELMÄ PARAPSYKOLOGIAN KÄSITTEELLE, jolla tarkoitettiin erityisesti ns. TELEPATIAN eli mahdollisen "ajatuksensiirron" kysymyksiä.

Määritelmän mukaan tutkittiin, ovatko kyseiset ilmiöt todellisia, vaikka ne eivät ole TUNNETTUJEN fysiikan lakien mukaisia. EI siis katsottu "tutkitavan ilmiöitä, joita määritelmällisesti ei tieteellisesti voisi tutkia", mikä on sisäisesti ristiritainen pseudomääritelmä, vaan katsottiin etsittävän tuntematonta fysiikkaa,jonkinlainen sellainen olisi ehdottomasti ilmiöiden yksi puoli.

Tässä käsitellään nyt vain tämän määritelmän mukaista parapsykologiaa, ei esimerkiksi avoimen uskonnollista. Rajaamme uskonnolliset tarkastelut ulkpuolelle.

3. Luonnontieteellisillä parapsykologaitutkimuksilla oli lopulta myös yhteinen alkuperä,joka oli Saksassa, aivosähkökäyrä sille nojaava makrosähköilmiöiden tutkimus aivoissa. Aivosähkökäyrää kehittettiin alun perin natsitieteessä hullujen objektiiviseksi tieteelliseksi tunnistamiseksi - tapettaviksi!

4. Maat olivat harrastaneet "yhteistyyötä" aivotutkimuksessa, varmaan myöhemmin kuin millään muulla alalla, sillä esimerkiksi genetiikan tutkimusyhteistyöt katkesivat sovittamattomiin erimielisyyksien noiden geenien mahdollisesta vaikutuksesta yhteiskunnassa, "roduista" ja rotuominaisuuksista ja tietysti siitä ihmisen rodunjalostuksesta, jne.

Natsi-Saksan ja NL:n aivotutkimusyhteistyön sisältö oli toisen puolen kusettaminen. Kumpikin "osapuoli" vaikeni tiedoista, joihin todella uskoi, ja yritti lietsoa toisen puolen sellaisia ideoita, joita piti hölmöyksinä. Jonkin asteinen "yhteistyö" jatkui II maailmansodan syttymiseen saakka.

Ne, joka uskoivat parapsykologisiin ilmiöihin pitivät aivähkökäyrää rajailmönä niiden fysiikan suuntaan, ja hypnoosia rajailmiönä sosiaaliseen suuntaa.


Oli myös selviä eroja suhtautumisessa paraksykologiaan.

1. Ulospäin näkyvin oli poliittinen ero. Neuvostoliiton tieteen arvovaltaa erityisesti muiden maihin tieteilijöihin nähden piti yllä, että sen katsottiin olevan lähtökohtaisesti ateistista ja HUUHAAn vastaista. Tähän ei istunut julkinen parapsykologian tutkimus. Toisaalta valtion ei tarvinnut tietää esimerksi kansan- ja henkiparannusharrastuksista.

NL:n terveydenhuoltojärjestelmä poikkesi varsinkin mielenterveyspuolella suuresti meikäläisestä. Terveysongelmia hallittiin aivan aluksi töitä järjestelemällä: mielenterveysongelmainen pääsi helpompiin tai ainakin vähemmän stessaaviin hommiin. Lähetettin ammattilliton sanatorioon, josta tutkittiin tarkemmin ja konsultoitiin työpaikkaa.

Se ei ollut virallisesti mielisairaalahoitoa. Kun työkyky olennaisesti meni vanhassa ammatissa, joutui vaikka pyörätuoliin tai sokeutui tai sairastui kroonisesti mielenterveysongelmaan, muodollisesti virallisin ammatiliittoihin kuulunut Invalidiliitto oli sotaveteraanien johtama suuri ja vaikutusvaltainen ja rikas järjestö, joka hallitsi tuotannon haarojakin (esimerkiksi urheiluvälinetuotantoa ja kauppaa). Sillä oli omat hoitolaitokset, joista oli tarkoitus kuntoutua ainakin liiton omiin työpaikkohin.

Näissä yhteyksissä se, käytettiinkö vaihtoehtohoitoja, akupunktiota, villejä terapioita ja vaikka "henkiparannusta riippui paikallisesta sanatoriosta, ammattiosastosta tai Invalidiliiton osatosta. Ne pääasiassa maksoivatkin hoidoista. Sitten kun nämä tiet oli käytetty ja ongelmat vain pahenivat, joutui valtiolliseen mielisairaalaan, jotka olivat aika troppipitoisia hoidoiltaan eivätkä mitään edistyksen esikartanoita keskimäärin, nykyiseen verrattuna. Niissä oli pelkästään vaikeita potilaita.

Natsi-Saksassa mystiikat sopivat viralliseen imagoon kuin nyrkki silmään myös yksi-totisten puhtaasti kokeellisten natsifysiikan professorienkin mielestä: "antaa hullujen heilua innoissaan"! Pääasia oli, että uskoo "rotumystiikkaa", ja on valmis kuolemaan, ja myös tappamaan naapureitaankin sen puolesta! Natsijohtajien mystiikkaimagot olivat luultavasti Goebbelsin harkittua käsialaa. Himmler oli kovin HUUHAri ulos- ja sisäänpäin. Natsimystiikkaan oli myös täysin luvallista sekoittaa uskonnollista, mieluiten luterilaista tai katolista mystiikkaa. Esimerkisi Luterilainen Nuorisoliitto liittyi ja hyväksyttiin natsipuolueen jäseneksi.

2. Käsityksissä tieteellisestä perustassa oli myös olennainen ero. Venäläiset pohtivat tässä "materian luonnetta" (muunakin kuin vain fysikaalisena). Venäläiset eivät halunneet väittää, että me jotenkin käsittäisimme muka "luonteeltaan fysikaalisen" psyykemme "olennaisesti väärin" (esimerkiksi että tahto olisi "pelkkä illuusio", "käyttäytyminen tulee geenistä"), nämä olivat päin vastoin JUURI NIITÄ KIELLETTYJÄ KÄSI-TYKSIÄ (tai vain salasimmissa tutkimuksissa ylimmissä akateemikkopiireissa pitkin hampain sallittuja tutkimusaiheita mm. noiden käsitysten osoittamiseksi vääriksi).

NL:ssa oli myös tahoja, jotka suhtautuivat absoluuttisen kielteisesti kaikkeen parapsykologiaan julkisuudessa ja salaisuudessa. Sekin oli luonnollisesti sallittua, kunhan jättää konreettiset "fyysiset" vastatoimet viranomaisille.

... "

Muokannut: Risto Koivula, 4/7/2021 12:19:48 PM


Voisiko pimeä aine olla heikosti vuorovaikuttavaa älykästä ainetta?   [ 404743 , Teppolainen , 11.02.2021 11:34:31 ]
    Voisiko pimeä aine olla heikosti vuorovaikuttavaa älykästä ainetta?   [ 404755 , sherlocker , 12.02.2021 17:09:08 ]
        Voisiko pimeä aine olla heikosti vuorovaikuttavaa älykästä ainetta?   [ 404993 , -kivi- , 05.04.2021 00:16:07 ]
            Voisiko pimeä aine olla heikosti vuorovaikuttavaa älykästä ainetta?   [ 405004 , sherlocker , 06.04.2021 19:48:57 ]
            Voisiko pimeä aine olla heikosti vuorovaikuttavaa älykästä ainetta?   [ 405009 , Risto Koivula , 07.04.2021 11:14:32 ]
    Voisiko pimeä aine olla heikosti vuorovaikuttavaa älykästä ainetta?   [ 404863 , Risto Koivula , 19.03.2021 15:31:35 ]
        Voisiko pimeä aine olla heikosti vuorovaikuttavaa älykästä ainetta?   [ 404867 , sherlocker , 19.03.2021 19:23:08 ]
            Voisiko pimeä aine olla heikosti vuorovaikuttavaa älykästä ainetta?   [ 404931 , Risto Koivula , 26.03.2021 22:37:10 ]
                Valoisaa ainetta   [ 404966 , sherlocker , 01.04.2021 18:41:19 ]
                    Valoisaa ainetta   [ 404974 , Risto Koivula , 02.04.2021 06:53:31 ]
                        Valoisaa ainetta   [ 405006 , sherlocker , 06.04.2021 20:00:39 ]